Продължава украинската контраофанзива в източната част на страната. След 200

...
Продължава украинската контраофанзива в източната част на страната. След 200
Коментари Харесай

200 дни война в Украйна: Продължава контраофанзивата на изток

Продължава украинската контраатака в източната част на страната. След 200 дни война, президентът Володимир Зеленски означи забележителен прогрес при отвоюването на окупирани територии, които към този момент са 3 хиляди квадратни километра. На този декор изтеглящите се съветски военни елементи в Донецк унищожават сериозна инфраструктура. Те са нарушили доставките на електрическа енергия и вода във втория по величина украински град - Харков, в Краматорск и в цялата Сумска област.

Украйна продължава да отвоява свои окупирани от съветските елементи територии в източната част на страната. Според военното командване те към този момент са 3 000 квадратни километра в основната Харковска област.

Украинският президент Володимир Зеленски означи 200 дни от началото на войната против Русия, като отдаде респект на военните, службите за незабавна помощ и потърпевшите от спора.

Той им благодари, че са помогнали за унищожаването на 2000 танка, 4500 бойни бронирани машини, повече от 1000 артилерийски системи, 250 самолета, 200 хеликоптера, 1000 безпилотни летателни апарата, 15 кораба и лодки и хиляди други противников уреди.

 
Навършват се 200 дни от нашата опозиция. Нашата битка. Нашата национална война. За свободата, за независимостта, за правото да бъдем. През тези 200 дни постигнахме доста, само че най-важното, а затова и най-трудното, следва и желая да посветя този апел на тези, които са напред и на които в този момент им е най-трудно. Това е сложен път към успеха. Но ние сме сигурни - вие ще се справите.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Той удостовери, че няма да договаря с Русия, до момента в който слага ултиматуми и до момента в който не напусне окупираните територии.

Украинските войски сполучливо организират бързото си контранастъпление в североизточната част на страната. Действията на Киев за отвоюване на окупираните от Русия региони в Харковска област принудиха Москва да изтегли войските си, с цел да предотврати обкръжаването им, като при прибързаното оттегляне остави забележителен брой оръжия и муниции.

След като изтегли част от войските си, Русия е обстрелвала някои от украинските инфраструктурни обекти с сериозно значение.

Съобщава се за спирания на електрозахранването във втория по величина украински град - Харков, в Краматорск - който е административен център на Донецка област, и в цялата Сумска област. В няколко селища в Харковска област е прекъснало водоснабдяването. " Това е подло и цинично възмездие на съветския агресор за триумфите на нашата войска ", написа кметът на град Харков.

Междувременно из цяла Украйна са били задействани сирените за въздушна паника. Някои поданици споделиха в обществените мрежи, че са чули детонации. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР