Продължава трагичният развой на ситуацията в Казахстан - вече има

...
Продължава трагичният развой на ситуацията в Казахстан - вече има
Коментари Харесай

Каспаров: Убитите в Казахстан са стотици, започна окупация на страната от Кремъл

Продължава трагичният процес на обстановката в Казахстан - към този момент има информация за стотици убити измежду протестиращите, съобщи водачът на съветската опозиционна организация " Фонд за отбрана на правата на индивида " Гари Каспаров.

" Днес стартира и фактическа окупация на страната от така наречен сили от Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС), което действително значи чe част от суверенитета на Казахстан се предава на Кремъл. " - установи той в изказване, оповестено на уеб страницата Каспаров.ru.

" На този декор наподобява позорно държанието на арменския водач Никол Пашинян, който взе ефективно присъединяване в реализирането на проекта на съветския деспот (Владимир Путин - б.р.) за окупиране на Казахстан, трансформирайки се в съизвършител на днешните всеобщи убийства. Обстоятелството, че Пашинян пристигна на власт с мирна гражданска война, прави дейностите му изключително цинични. Невъзможно е да купиш сигурността на личния си народ с цената на кръвта на други нации. " - акцентира Каспаров.

Той насочва рецензия и към някои западни политически среди, склонни на приемливост към диктаторските режими:

" В продължение на доста години слушахме от западни " политици-прагматици " разкази за стабилността на Казахстан при Назарбаев. Впрочем, да не забравяме, че прославата на " просветената тирания " на Назарбаев постоянно беше солидно подплатена с материални учредения. Днес, гледайки фрагментите с разстрела на протестиращите, за следващ път виждаме, че по същността си всички диктатури са идентични - при опасност да изгубят властта диктаторите са подготвени да изтребват своите съграждани с всички налични средства. "

По думите му, има потребност " особено да се подсети на " демократичната съветска общност ", която към този момент трето десетилетие със замряло сърце чака путинския режим да еволюира - всяка последваща година властване на диктатора води до доста увеличение на жертвите при неговото събаряне ".

От 2 януари Казахстан е обзет от протестна вълна. Хората излязоха по улиците на градовете, с цел да изразят недоволството си от повишението на цените на втечнения газ. Гражданите упорстват за оставката на президента и държавното управление, упорстват за битка с корупцията. Властите вкараха изключително състояние. При разпръсването на протестиращите ръководещите използваха мощ, довела до жертви.

Вследствие на митингите държавното управление подаде оставка, която беше призната от президента Токаев. Той дефинира за краткотрайно изпълняващ премиерските функционалности Алихан Смаилов. Същевременно Нурсултан Назарбаев се отдръпна като ръководител на Съвета за сигурност на Казахстан - постът беше стихотворец от Токаев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР