Продължава руската офанзива в Източна Украйна. Руските сили засилват обстрела

...
Продължава руската офанзива в Източна Украйна. Руските сили засилват обстрела
Коментари Харесай

Зеленски: Цялата руска мощ е съсредоточена в Донбас

Продължава съветската атака в Източна Украйна. Руските сили ускоряват обстрела в опит да обкръжат Северодонецк и Лисичанск. Превземането на двата града, които се намират на основна река, би означавало, че Русия е на път да завладее цялата Луганска област.

Русия употребява всичко, което има разполагаем, в борбата за Донбас, разгласи в следващото си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той прикани за още оръжия от Запада, с цел да може страната му да устои на съветската атака.

В изявлението си Зеленски се подигра на съветския боен министър Сергей Шойгу, който във вторник съобщи, че Русия съзнателно задържала офанзивата си, с цел да даде време на жителите на обградените места да се изтеглят.

„ Ситуацията в Донбас е извънредно тежка. Цялата останала съветска мощност в този момент е съсредоточена в този район. Лиман, Попасна, Северодонецк, Славянск - окупаторите желаят да унищожат всичко там. Но в прихванатите им връзки ясно чуваме, че те осъзнават, че тази война няма смисъл за тях, че стратегически армията им няма късмет. И въпреки всичко належащо е време и доста невиждани старания от нашите хора, с цел да преодолеят преимуществото на руснаците в количеството въоръжение ”, сподели още украинският президент.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР