Продължава разследването свързано с канала за фалшиви сертификати за ваксинация

...
Продължава разследването свързано с канала за фалшиви сертификати за ваксинация
Коментари Харесай

Продължава разследването около разбитата схема за фалшиви сертификати край Пловдив

Продължава следствието обвързвано с канала за подправени документи за имунизация в Пловдив региона. И по двете досъдебни производства текат дейни дейности, оповестиха пред медии от Районна прокуратура.

„ Обнадеждени сме от следствието и имаме вяра, че виновните ще си понесат следствията. По отношението на тези каузи се надявам скоро да имаме позитивен резултат. Има назначени обемни експертизи”, сподели прокурор Атанас Илиев.

Припомняме, че най- малко 250 души са получили подправени зелени документи от медицинските центрове в Асеновград и Раковски. Схемата е работила от близо два месеца. Декларациите, които бяха наложителни до 19 ноември, са били попълвани с персонални данни на лицата, а в края на деня те са въвеждани в националния указател и от там са издавани зелени документи. При инспекцията е открито, че лицата, които са получили документи по времето на имунизацията въобще не са били на територията на страната.

Както медията ни заяви, формирани са две досъдебни производства, които се проверяват от Икономическа полиция. Лишаване от независимост до 5 години, санкция от 10 000 до 50 000 лв. за нарушаване на противоепидемичните ограничения грози както нарушителите, по този начин и уредниците на схемата. Възможно е обаче да бъдат повдигнати и други обвинявания.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР