Продължава размяната на остри реплики между турския президент Реджеп Тайип

...
Продължава размяната на остри реплики между турския президент Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Ердоган към премиера на Израел: Ей, Нетаняху, съвземи се - ти си терористична държава и никой не те обича

Продължава размяната на остри реплики сред турския президент Реджеп Тайип Ердоган и израелския министър председател Бенямин Нетаняху поради стрелбата на израелски бойци, довела до гибелта на палестинци в Ивицата Газа.

Днес турският държавен глава оприличи Израел с " терористична страна ".

Полемиката се развихри, откакто турският президент подлага на критика през вчерашния ден Израел за насилието по време на митингите на палестинци с думите, че е употребявал " непропорционална мощ " и е направил " безчовечна офанзива ".

Израелският министър председател отговори, че не приема да бъде поучаван " от този, който необмислено бомбардира цивилни от години ". " Най-етичната войска в света няма за какво да получава морални уроци от този, който необмислено бомбардира цивилни от години ", написа той в Тутър.

" Ей, Нетаняху, съвземи се ", съобщи през днешния ден Ердоган в тирада пред жители преди областен конгрес в Адана на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР). " Ти си терористична страна. Ясно е какво правиш в Газа, Ерусалим. Никой в света не те обича. "

" Трябва да знаеш следното: не се занимавай с угнетени хора. Не се занимавай с нас! Не чакай от нас позитивна дума, когато не постъпваш почтено ", добави Ердоган в обръщението си към израелския министър председател.

В петък десетки хиляди палестинци се събраха покрай границата с Израел на митинги, които би трябвало да продължат шест седмици. В тях се упорства за правото на завръщане на палестинските бежанци, които са избягали или са били прогонени от домовете си във войната, последвала основаването на страната Израел през 1948 година Най-малко 16 палестинци, които се доближили до граничните ограждения, са били убити от израелски бойци, а над 1400 са били ранени по данни на здравното министерство на линията Газа.  Израелската войска съобщи, че е разкрила огън по протестиращи, които са замеряли бойците с камъни или коктейли " Молотов ", стреляли са по тях или са се пробвали да обхванат в Израел през граничните ограждения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР