Продължава разчистването на постройките в района на Конфутовъв Варна, заради

...
Продължава разчистването на постройките в района на Конфутовъв Варна, заради
Коментари Харесай

Продължава разчистването на постройките по трасето на новия бул. Левски във Варна

Продължава разчистването на постройките в региона на " Конфуто " във Варна, поради ремонта на новия бул. " Левски ", видя кореспондент на Moreto.net.

Припомняме, че при започване на месеца стана ясно, че ще продължи събарянето на десетки противозаконни постройки в ромския квартал „ Максуда “, още веднъж поради новоизграждащия се бул..

Става въпрос за региона към кръстовището на ул. „ Георги Пеячевич “ с ул. „ Тодор Влайков “, прочут измежду варненци като „ Топлата вода “.

За да не се стига до напрежение и ексцесии, когато се пристъпи към събарянето на постройките, от няколко месеца с техните жители работят общински чиновници и посредници. Очевидно тези диалози са имали триумф, защото инспекция на място демонстрира, че доста от противозаконните сгради към този момент са освободени непринудено от ромите.

Хората, които са изведени, са получили оферти да постъпят в Приюта за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица, фамилно консултиране, записване на децата в детски градини. Голяма част от тях обаче не са от Варна и са се прибрали по родните си места. Към момента двама души са настанени в приюта за краткотрайно настаняване. 15 души са потърсили услугите на общностния център, осведомят от общината. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР