Продължава пожарът и детонацията в склада за селитра в Нова

...
Продължава пожарът и детонацията в склада за селитра в Нова
Коментари Харесай

Пожар в склад за селитра в Нова Каховка след обстрела на HIMARS

Продължава пожарът и детонацията в склада за селитра в Нова Каховка, който беше обстрелван от въоръжените сили на Украйна. Кадрите от следствията бяха оповестени от РИА Новости.



На видеото се вижда огромен облак пушек, който се издига от региона на склада. Недалеч от това място се виждат разрушените пространства на складовете на центъра за филантропична помощ, където починаха хора. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) удариха Нова Каховка вечерта на 11 юли. В резултат на мощния гърмеж са разрушени стотици жилища, има починали и десетки ранени. Освен това от удара са избухнали хранилища със селитра. В радиус от два километра са изхвърчали прозорци на здания, пострада и склад с филантропична помощ, който се намирал близо до мястото на детонацията.



В мрежата се появи видеозапис с следствията от украинския нощен удар с американските ракети MLRS HIMARS по Нова Каховка. Първите фрагменти разгласява РИА Новости. На видеото се вижда постройката на склад за филантропична помощ със счупени прозорци, както и разрушена спирка за камиони. В далечината се вижда пушек от продължаващ пожар.



По-рано Владимир Леонтиев, шеф на военно-гражданската администрация (ВАА) на Каховска област, сподели, че стотици жилища са били разрушени в града заради удара на американските ракети HIMARS. В резултат на удара починаха минимум шестима души, а над 40 бяха ранени. Според Леонтиев под руините остават стотици хора.

Източник: РИА Новости


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР