Продължава операцията по търсене и спасяване на пилота на самолет

...
Продължава операцията по търсене и спасяване на пилота на самолет
Коментари Харесай

Ясна е самоличността на пилота на падналия в Черно море изтребител

Продължава интервенцията по търсене и избавяне на водача на аероплан МиГ-29, който изчезна тази нощ при случай по време на тактическото обучение с бойни стрелби „ Шабла - 21 “.

Пилотът на изтребителя е майор Валентин Терзиев от Трета авиационна база „ Граф Игнатиево “ на служба шеф на щаб на ескадрила, оповестяват от Министерството на защитата.

Военноморските сили организират интервенцията по търсене и избавяне на водача с кораби и вертолети в морето край Шабла.

В нея вземат участие два вертолета „ Пантер “ от авиобаза „ Чайка “, две корвети – „ Решителни “ и „ Бодри “, минен ловджия „ Цибър “, водолазен катер „ Никола Фурнаджиев “ и катер на Главна дирекция „ Гранична полиция “.

Военнослужещите от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби правят издирвателната интервенция в морски води на 11 км изток-югоизток от Шабла.

Образувано е досъдебно произвеждане за случая с изтребителя Военен специалист: Вероятността за човешка неточност е по-голяма Радев за водача на падналия изтребител: Прекрасен човек и доста добър експерт Инцидентите с машини на Военновъздушни сили у нас от 1989 година до 2018 година Намерена е избавителната жилетка на водача на падналия изтребител Каракачанов: Инцидентът с МиГ-29 не е поради техническа нередовност Министърът на защитата: Издирваме водача на падналия край Шабла МиГ-29 Авиоексперт: Нощно време в морски условия е евентуално водачът да загуби ориентировка Премиерът Стефан Янев пътува към региона на случая с МиГ-29 Бивш боен министър за случая с изтребител: Може да е механически проблем или неточност на водача
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР