Продължава операцията по потушаването на пожара на ферибота „Euroferry Olympia“,

...
Продължава операцията по потушаването на пожара на ферибота „Euroferry Olympia“,
Коментари Харесай

Трима са взе още в неизвестност на изгрелия ферибот край Корфу

Продължава интервенцията по потушаването на пожара на ферибота „ Euroferry Olympia “, който беше изтеглен в гръцкото пристанище Астакос, заяви АНА-МПА, представени от 24 часа. Вчера след отварянето на рампата огънят наново се разпали във втория гараж.

Съобщава се, че заради затварянето на огнеупорна врата интензивността на пожара е спаднала, само че гасенето продължава, съобщи Българска телеграфна агенция. Противопожарните служби са се фокусирали върху обливането с вода на кораба извън, с цел да се понижи високата температура.

Вчера благодарение на кран бяха извадени два изгорели камиона с полуремаркета от входа на гаражното поделение. В момента навътре в кораба има гъст пушек. Чак когато всички огнища на пожара бъдат изцяло потушени ще е допустимо да бъде възобновена интервенцията по издирването на тримата души, които към момента са в неопределеност, както и изваждането на транспортните средства от гаража.

Италианският ферибот по линията Игуменита (Гърция) – Бриндизи (Италия) се възпламени на 18 февруари рано сутринта в региона на остров Корфу с 290 пасажери и екипаж на борда. В първите часове след случая множеството пасажери бяха евакуирани.

Други трима души, измежду които един българин, бяха избавени в дните след пожара. Единайсет души се водеха в неопределеност, седем от които българи. Тяло на гръцки водач беше намерено, до момента в който се организираше избавителна интервенция в региона на Корфу. След като корабът беше изтеглен до пристанището Астакос бяха открити още седем тела. В момента в неопределеност към момента са трима души.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР