Продължава извиването на ръце и изнудването от всяка една от

...
Продължава извиването на ръце и изнудването от всяка една от
Коментари Харесай

Каримански: Партиите в сглобката продължават да се изнудват

Продължава извиването на ръце и изнудването от всяка една от партиите вътре в сглобката. Унизително е протичащото се в българския парламент. Бюджетът се преработва в лобизъм. Как да се задоволят всички партии в сглобката? Неслучайно и Движение за права и свободи се включи в изнудването, само че с регулаторните органи. Това сподели финансистът Любомир Каримански в ефира на.

" Хората не имат вяра на работата на депутатите. Демографският проблем е най-съществен, а в образованието би трябвало да се влага. Всичко, което беше в обсега на изключителното състояние - що се отнася до тласъците за бизнеса, завършва в Европа в края на 2023 година Вече не се намираме в такава обстановка. Как Данък добавена стойност ще възвърне избран бранш, като е ориентиран към крайния консуматор? Структурният недостиг би трябвало да е не повече от 1%. Виждаме обаче, че е над 3. Бюджетът няма буфери, а единствено финансови разноски ", заключи той. 

По думите му в обновената средносрочна бюджетна прогноза за 2024 година ограниченията са минус 50 млн. лв.. " Това няма да докара до позитивен резултат. През 2022 година 168 милиарда лв. е бил Брутният вътрешен продукт. Приходите са били 38,6% от него. Тази година след проверката Брутният вътрешен продукт ще бъде 191 милиарда От тях 35% е частта на приходите. Това прави близо 4% по-малко. Очаква се инфлацията да бъде 9,1%. Данък добавена стойност и акцизите изостават ", разяснява Каримански. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР