Продължава издирването на турската бизнес дама Дилек Ертек, която изчезна

...
Продължава издирването на турската бизнес дама Дилек Ертек, която изчезна
Коментари Харесай

Кралицата на диамантите падна зад борда от круизен кораб кра...

Продължава издирването на турската бизнес дама Дилек Ертек, която изчезна на 26 октомври, до момента в който пътуваше на борда на круизен транспортен съд край Таити, във Френска Полинезия в Тихия океан. Съобщава се, че 71-годишната жена е паднала от 11-ия етаж на кораба, само че търсенето й досега удря на камък.

 Сабах

Изчезването на Ертек е топ вест в заглавията в Турция тази седмица, защото тя беше прочут член на турския джет сет. Съобщава се, че тя е била в компанията на швейцарския си ухажор по време на изгубването.

 Сабах

Един от най-четените вестници в Англия Сейли Мейл също отрази необятно изгубването на Ертек, „ 71-годишната кралица на бижутата падна от кораба край крайбрежията на Таити в 3 сутринта. Приятелят ѝ е чакал 20 часа, с цел да се обади в полицията. Междувременно скъпи бижута в каютата ѝ са откраднати.

 Сабах

Вестникът също по този начин показва, че парапетите на балконите на кораба са високи към 1,5 метра и че рухването отсам е " много изненадващо " за специалистите. Вестникът оповестява, че издирвателните старания за намиране на тялото на Ертек не са дали резултат.

Ежедневникът " Ню Йорк пост " излезе със заглавие „ Мистериозна гибел на богатата собственичка на бижутерската империя Tiffany в Турция, известна още като кралицата на диамантите “. В публикацията се подчертава, че „ собственичката на бижутерската империя се счита, че е починала, падайки от круизен транспортен съд по време на мечтана почивка с швейцарския си ухажор, който беше разпитан и освободен по мистериозния случай “. Вестникът включва и изказването на сина ѝ, предприемача Гьокче Атук, който споделя, че бижутата в сейфа в кабината на майка му липсват.

 Сабах

Адвокатът на фамилията сподели пред турските медии, че синът на Ертек Гьокче Атук е отпътувал до Таити и се е свързал с управляващите за повече помощ при откриването на майка му, само че към този момент без резултат. Адвокатът също по този начин отхвърли изказванията, че Ертек, която е притежател на представителството за Турция на известната марка бижута, е носила скъпоценни украшения по време на изгубването си и може да е била убита по време на грабеж.

 Сабах

71-годишната Дилек Ертек се качила на круизния транспортен съд Norwegian Spirit на 24 октомври 2022 година, с цел да отпразнува рождения си ден в южната част на Тихия океан Бора Бора с дългогодишния си 74-годишен швейцарски другар. На идващия ден след отплаването на кораба Дилек не е била видяна на закуската, обяда и вечерята. Оказа се, че тя е изчезнала в 03.00 часа през нощта, а любовникът ѝ е съобщил за обстановката на управлението на кораба едвам в 22.00 часа.

 Сабах

Приятелят на бизнес дамата беше разпитан от локалните управляващи и юристът на фамилията заяви, че „ всички “, съпътстващи Ертек, може да са обвинени за нейното изгубване.

 

„ Властите ревизират бордовия дневник на кораба и други записи, които могат да оказват помощ на следствието, само че се надяваме рухването ѝ от кораба да е случай, а не ликвидиране “, добави той.

 Сабах

Базиран в Таити новинарски уеб страница заяви, че прокурорите са почнали неотложно следствие на изгубването на авторитетната бизнес дама. Корабът и спрян в Таити незабавно след случая и към този момент повече от 20 дни продължава следствието по случая.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР