Продължава издирването на шестимата изчезнали след рухването на моста в

...
Продължава издирването на шестимата изчезнали след рухването на моста в
Коментари Харесай

„Уверете си, че няма никой на моста“: Аудиозапис разкрива моментите преди катастрофата в Балтимор

Продължава издирването на шестимата изчезнали след рухването на моста в Балтимор . Кадри и аудиозапис разкриват какво се случва в последните минути преди злополуката.

„ Те желаеха фамилиите им да знаят, че са добре, че са в сигурност и че ще се приберат вкъщи “, споделя Андрю Мидълтън

Камера за видеонаблюдение демонстрира последните четири минути преди конфликта. Контейнеровозът губи електрозахранването. 60 секунди по-късно токът е възобновен. След още една минута товарният транспортен съд още веднъж изгасва.

Още елементи излизат от аудиозапис сред дежурните в транспортна полиция, откакто екипажа на кораба подава сигнал за злополучие.

Снимка: Reuters


„ Спрете цялото придвижване на моста. Приближава транспортен съд, който преди малко е изгубил ръководство, тъй че до момента в който не го овладеем, би трябвало да спрем целия трафик. “

...

„ Уверете си, че няма никой сега на моста. Има екип там горе. Може да уведомите ръководителя, с цел да забележим дали може да ги изведем краткотрайно от там. “

Тече избавителна интервенция, във водата има хора и коли

Разследващите изследват черната кутия на контейнеровоза и се надяват тя да помогне за откриване на повода за изключването на мотора и електрозахранването.

Снимка: Reuters

Шестимата изчезнали мъже са част от екипа, поправял асфалта на моста сега на случая. Заради миналите часове и ниските температури, управляващите ги считат за починали, само че издирването продължава. 

Пристанището в Балтимор остава затворено. Всеки ден загубите възлизат на най-малко 217 милиона щатски $.

Снимка: Reuters


„ Това е голям стопански удар за страната. Пристанището обслужва над 51 милиона тона задгранични товари. То е най-голямото в страната. Всеки, който купува коли или авточасти, е обиден – ние сме най-голямото пристанище за това в страната “, сподели губернаторът на Мериленд Уес Муур.

След бърза организация е стартирана масирана избавителна интервенция

Президентът Байдън даде обещание федерална помощ за възобновяване на моста, който е съществена артерия за товарните транспорти.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР