Продължава делото срещу Георги Семерджиев, подсъдим за катастрофата от 5

...
Продължава делото срещу Георги Семерджиев, подсъдим за катастрофата от 5
Коментари Харесай

Продължават разпитите по делото „Семерджиев“

Продължава делото против Георги Семерджиев, обвиняем за злополуката от 5 юли предходната година на столичния бул. „ Черни връх “, при която починаха две млади дами.

Мъжът е обвиняем за пет закононарушения, измежду които шофиране с подправена шофьорска брошура, подправени номера и под въздействието на опиати. Той се намира в ареста от няколко месеца.

На последното съвещание показания даде някогашният служител на реда от 4-то районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в София Мирослав Якимов. Той разкри, че на 5 юли свидетел видял мъж да бяга от мястото на произшествието, само че се изгубил в паниката. Якимов изясни, че нямал спомен дали той се е обадил на Симона Радева (също очевидец по делото), или тя на него. Запитан кое е наложило в тази обстановка – по време на оглед на злополука да се чуе с Радева, Якимов изясни, че кардинално се чували.

„ Тя си беше не запомнила ключовете в автомивката и отиваше да си ги вземе “, описа още Якимов. Той добави, че въпреки всичко няколко пъти употребил автомивката, за която след това стана ясно, че е ръководена от Семерджиев.

Якимов сподели, че познава Семерджиев по физиономия от инцидентни срещи, за които след това посочи, че били инспекции. Попитан по какъв начин тъкмо него си спомня, Якимов сподели, че това било поради характерния външен тип на причинителя. Той отхвърли да е казвал на Симона Радева за съмненията си, че Семерджиев е карал колата. Обясни, че в следствието, което води следствието, не снели показанията му вярно. Там е записано, че е споделил на Радева, че Семерджиев е карал.

Експертиза откри, че Семерджиев е карал със 166 км/ч в нощта на злополуката, като е минал и на червен светофар. Семерджиев е избягал от местопроизшествието, казусът е дипломиран като изключително тежък.

Предвиденото наказване е от 5 до 20 години затвор. Делото продължава с разпит на очевидци.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР