Продължава да се увеличава интересът към природния газ, като енергоизточник

...
Продължава да се увеличава интересът към природния газ, като енергоизточник
Коментари Харесай

С близо 5 000 се увеличиха битовите клиенти на Овергаз през 2018 година


Продължава да се усилва ползата към природния газ, като енергоизточник за отопление, готвене и затопляне на вода. Причина за това са многочислените позитиви от газификацията. Сред тях са позитивните резултати върху качеството на атмосферния въздух, неналичието на енергийни загуби, ниската цена и бързата възвръщаемост на инвестицията. Природният газ е над 2.5 пъти по-евтин от електрическата енергия и 2.7 пъти от нафтата. Благодарение на битовата газификация, която Овергаз реализира, излъчванията на нездравословни субстанции във въздуха са намалели с 8 300 тона единствено за първите шест месеца на 2018 година. Резултатите са реализирани от клиентите на „ Овергаз Мрежи “, които са избрали да се отопляват с природен газ, вместо с неекологичните твърди горива, като дърва и въглища, които са измежду главните причинители за замърсяването на въздуха.

Друг тласък за евентуалните консуматори на синьо гориво е програмата „ DESIREE Gas “. Тя обезпечава безплатна финансова помощ до 30 % и покрива и 100 % от таксата за присъединение. Така оптималният размер на отстъпките може да доближи до 2 347 лв.. В сумата влизат разноски за газов казан и монтаж, програматор, план и създаване на апаратура, както и таксата за присъединение на жилището към газоразпределителната мрежа.

Заради преимуществата на природния газ, компанията бележи растеж на присъединените консуматори четири следващи години. През 2018 година битовите клиенти на „ Овергаз Мрежи “ са се нараснали с 4 979. За съпоставяне, новородените през предходната година в Пловдив са по-малко от новите консуматори на газоразпределителното сдружение.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР