Продължава да няма никаква връзка с отвлечения от хутите кораб

...
Продължава да няма никаква връзка с отвлечения от хутите кораб
Коментари Харесай

Боян Чуков: Вярвам, че българите от отвлечения кораб ще се върнат живи и здрави у нас

Продължава да няма никаква връзка с отвлечения от хутите транспортен съд " Galaxy Leader " с двама българи на борда. Плавателният съд се намира в йеменското пристанище " Худейда ".

" Това е третият транспортен съд на този същия доста богат израелски предприемач, който пострада по един или различен метод. За него се знае, че е доста непосредствен до някогашния началник на Мосад - Коен - един от най-богатите хора в Израел. Разбира се, Нетаняху и държавното управление на Израел не обичат да настояват, че този транспортен съд е обвързван с Израел, тъй като той плава под знамето на Бахамските острови, записан е в регистрите на английска компания, арендован е от японски предприемач, само че принадлежи на Израел ", сподели интернационалният анализатор Боян Чуков в студиото на " Денят ON AIR ".

Той напомни, че и преди е имало сходни произшествия с български моряци.

" Важното е, че има българи, с които страната би трябвало да се ангажира и би трябвало доста деликатно да следи какво се случва с тях. Прочетох изявление на въоръжената формация, която е отвлякла кораба. В него се споделя, че роднините на отвлечените моряци не би трябвало да имат никакви опасения, защото те ще бъдат третирани като посетители, според мюсюлманските традиции. Въпросът е за какъв брой време ще се договорят ", добави Чуков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Международният анализатор е на мнение, че не би трябвало да имаме безпокойствие за сънародниците ни.

" Вярвам, че те ще се върнат живи и здрави в България. Винаги съм апелирал към ръководещите, без значение кои са те - оставете българските специфични служби да работят умерено. Ние не осигуряваме на службите, по-късно сме недоволни, че нищо не са създали ", безапелационен е той.

Попитан дали има риск за заложниците, държани от " Хамас ", Чуков отговори: " Там вървят някакви договаряния, пускат по някое време някоя жена, има деца, които ги пускат да изоставен тунелите. Прочетох разбор на прочут анализатор, че обстановката с Израел и Съединени американски щати наподобява на онази история, в която жабата и скорпионът били на брега на реката, тогава скорпионът помолил жабата да го придвижи на другия бряг. Жабата знаела, че той е подъл, само че се съгласила, по средата на прехода скорпионът я ужилил. Преди да почине, тя го попитала: " Защо го направи това нещо, откакто ще умрем и двамата ", той споделил: " Такъв съм си ". Съединени американски щати се пробват по всякакъв начин да излязат от тази обстановка, тъй като те понасят големи загуби, поради метода, по който Израел води войната в Ивицата Газа ".

По думите му антисемитските прояви в Съединени американски щати са се нараснали 400 пъти.

" Колкото по-дълго продължава тази военна интервенция, толкоз по-лошо за Израел, толкоз по-лошо за Съединени американски щати. Прекратяването на сраженията дава опция на бойците, които са останали, да се реорганизират, да потърсят способи да се прегрупират. Не изключвам опцията, че " Хамас " може да употребява цивилното население. Това са въоръжени формирования, които са имали едни и същи инструктори, които са били и във връзка с " Ислямска страна ". ИДИЛ имаше същата технология - използваше популацията като щит ", добави Боян Чуков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР