Продължава да е валидна тенденцията, установена през последните години -

...
Продължава да е валидна тенденцията, установена през последните години -
Коментари Харесай

Онлайн търговията ще продължи да увеличава дела си

Продължава да е годна наклонността, открита през последните години - онлайн търговията се усилва приблизително с 30-35%. Процесът ще продължи, даже и да не е с това движение.

Това е мнението, изразено пред Радио София, на Преслав Бобев, ръководител на Европейската асоциация на цифровите специалисти (EURODEA).

По думите му, това ще продължи да бъде водещо в потребителското държание. Все повече хора ще пазарят онлайн, още повече, че по-младите с привички в цифровия свет към този момент стават платежоспособни.

Физическият магазин няма да изчезне, само че в случай че някой търговец не може да се приспособява в цифровия свят, ще изостава в бизнеса.

Коронавирусната пандемия даде тласък в цифровите действия. Все повече компании проумяха опциите и ги ползват за гъвката отдалечена работа.

България е измежду положителните образци в тази сфера. Всички технологии са налични у нас, въпросът е да се употребяват съответно и пълноценно. Много от търговците вършат значимия преход или напълно минават в онлайн пространството.

Бизнесът си дава ясна сметка, че са нужни вложения в тази област.

Според Бобев към момента доста от клиентите не знаят правата си при онлайн търговията или имат съмнение към оповестените благоприятни условия (например за връщане на стока, купена през сайт).

България е измежду водачите на Балканите във връзка с дигитализацията и модернизацията на бизнеса, акцентира още Бобев. Страната ни е демократична, само че бизнесът не среща предстоящата поддръжка от страна на държавните структури.

Експертът предложи страната да търси и да се вслушва в мнението на предприемачи и мениджъри, да има повече връзка.

„ Ако бизнесът е оставен да работи умерено, той ще продължи да се развива. Много бизнесмени към този момент мислят и се пренастройват към прекосяването в еврозоната и към Шенген. Дано тези цели не се отсрочат “, пожела Преслав Бобев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР