Продължава да бъде тежко състоянието на момичето, което пострада тежко,

...
Продължава да бъде тежко състоянието на момичето, което пострада тежко,
Коментари Харесай

Планински спасител върнал към живота блъснатото дете в Банско

Продължава да бъде тежко положението на момичето, което пострада тежко, след удар от сноубордист на писта над Банско.

Освен контузиите, то си е било глътнало езика и единствено намесата на планински чиновник го е върнало към живота.

„ Детето си беше глътнало езика. Хората ми описаха, че са се пробвали да го обдишват, да вършат някакви реанимационни дейности до момента в който дойда. Не се е получило, тъй като детето беше със запушени въздухоносни пътища. След моята интервенция, то стартира да диша “, описа планинският избавител Георги Ботев пред bTV.

По най-бързия метод го транспортирали към колата за спешна помощ. Сложили специфичен матрак и шина на врата на потърпевшото дете.

„ Такива произшествия се случват съвсем всеки ден. Възможно е да се изгуби надзор върху скоростта. Стига се до конфликти, само че нормално са по-леки. Не съм участвал на случая. По-късно разбрах, че другият скиор е по-голямо момиче, което също беше травмирано и обезпокоеното. Беше спряло малко по-надолу. Обадиха ни се и по-късно помогнахме и на него “, споделя още спасителят от Банско.

Според Георги Ботев в такава обстановка е значимо да се работи бързо, тъй като в случай че човек не диша повече от три минути се получават тежки мозъчни увреждания.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР