Продължава борбата с отстраняването на щетите след пороите в Северозападна

...
Продължава борбата с отстраняването на щетите след пороите в Северозападна
Коментари Харесай

Хора остават блокирани след пороите в Северозападна България

Продължава битката с отстраняването на вредите след пороите в Северозападна България. В монтанската община Георги Дамяново е оповестено отчасти бедствено състояние.

Във Врачанско пък най-тежко е ситуацията в две села – Ребърково и Лютидол.

В село Ребърково откъснати от света са десетина къщи. Отнесена е улицата, около която минава река, маловодна през множеството време. Семейството на Илиян  се прибирало към къщи и едвам оживяло по време на потопа.

„ Късмет просто, че се върнахме обратно. Водата стартира да ни носи колата, щяхме да паднем  в огромната река. Върнахме се, звъняхме на 112 шест пъти, най-после ни изпратиха екип от пожарната. Дойдоха и споделиха, че не могат да създадат нищо “, изясни пред bTV Илиян Николов от Ребърково. Семейството остава без питейна вода и спи у другари.

Помощ от страна и община чакат и в прилежащото село Лютидол. Заради отнесени мостове също има изолирани хора. Разговаряме с тях през придошлата река по телефона.

„ Много ужасно. Отнесе всичко. Колата ми е цялостна с кал, доста неприятна обстановка. Изневиделица пристигна водата, ние не сме очаквали такова нещо. Ще изкараме една седмица по този начин, обаче въпросът е, че не може да вървим на работа “, уточни Райчо Станкев от Ребърково.

Една от улиците в селото, където живее стогодишна жена, също е изровена от пороя.

Остава частичното бедствено състояние в монтанската община Георги Дамяново.

„ Почти във всяко село имаме вреди – наводнени къщи, инфраструктура, речни корита, на които крайбрежията са обрушени и съвсем стигат до общинските пътища “, сподели Нина Петкова, кмет на Община Георги Дамяново.

Най-пострадалите се надяват на незабавна помощ, както и на  ограничения за разчистване и подсилване на речните корита.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР