Продажбите на всички видове винетки за тази година са около

...
Продажбите на всички видове винетки за тази година са около
Коментари Харесай

С до 20% повече приходи от винетки през 2017 г.

Продажбите на всички типове винетки за тази година са към 10 - 20 на 100 повече по отношение на миналата година, разгласи на конференция ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Дончо Атанасов и добави, че и постъпленията в бюджета също са с значителен растеж. За тази година се чака те да са 348 до 350 млн. лв. при 317 млн. лв. през 2016 година

Съотношението сред приходите от винетки от леки и тежки транспортни средства е 70 на 100 към 30 на 100, каквото се следи и през последните години.

Положителните резултати са поради систематичните инспекции, които АПИ и Министерство на вътрешните работи вършат по пътищата, означи Атанасов и добави, че тази година няма засечени подправени винетки.

Атанасов подсети, че от през днешния ден започва разпростанението на винетките за 2018 година в дистрибуторската мрежа на новите стикери. В разпространителската мрежа има към 2 млн. броя винетки, като до края на януари техният брой ще доближи 5 млн. Започнала е продажбата на годишните винетни стикери, а от понеделник стартира и продажбата на тримесечните за леки коли и еднодневните винетки за тежкотоварните коли.

За първи път годишните винетки ще важат от датата на пазаруването им. В момента валидността на годишната винетка е до 31 януари, без значение по кое време е закупена. За първи път от следващата година ще има и тримесечна винетка за леките коли. Цената й е 54 лв..

От пътната организация обясниха, че за отбраната на новите стикери е употребена неповторима технология за холограми, мастилата са сложни за реплика и се употребяват при производството на скъпите бумаги.

В отговор на въпрос за тол системата Атанасов уточни, че в този момент има решение на Върховен административен съд, с което се позволява предварителното сключване на контракта, само че от АПИ ще изчакат 29 януари, когато е делото във Върховен административен съд всъщност. След като има решение на Върховен административен съд по подадените тъжби от участниците в тръжната процедура, ще започва подписването на контракта съгласно решението на съда. Амбицията ни е в границите на 2018 година тол системата да почне да действа и при започване на 2019 година да почнат съществени приходи в бюджета, сподели Атанасов.

Сред целите за последваща година Атанасов уточни започване на действително строителство на автомагистрала " Хемус ", пускане на процедурите за строителство на автомагистрала " Русе - Велико Търново ", автомагистрала " Струма " в частта Кресна. Има 6000 километра пътища в доста тежко положение, изключително по третокласната пътна мрежа, регистрира Атанасов и уточни поддържането им също като приоритет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР