Продажбите на така наречените незаменими ттокени (NFT) са нараснали с

...
Продажбите на така наречените незаменими ттокени (NFT) са нараснали с
Коментари Харесай

Продажбите на незаменими токени са нараснали с 21 000% през миналата година

Продажбите на по този начин наречените незаменими ттокени (NFT) са нарастнали с повече от 17 милиарда $ през 2021 година, излиза наяве от нов отчет, основан на данни на Nonfungible.com.

Според прочуването, създадено от изследователската компания L’Atelier, която е благосъстоятелност на банката BNP Paribas, търговията с NFT-та е достигнала 17,6 милиарда $ предходната година, отбелязвайки грамаден растеж от 21 000% спрямо 2020 година, когато нейната стойност е била 82 млн. $, съобщи Си Ен Би Си.

Незаменимите токени съставляват цифрови идентификатори, съхранявани в блокчейн, които потвърждават собствеността и достоверността на неповторим виртуален обект. NFT-тата нормално се употребяват за засвидетелствуване на собствеността на изображения, 3D обекти или музикални и видео файлове.

„ През последната година видяхме експоненциален напредък “, разяснява Готие Зъпенджър, който е съосновател на Nonfungible.com.

Според Nonfungible.com броят на общите NFT преводи през 2021 година е по-нисък от плануваното от други компании за блокчейн разбори, като да вземем за пример Chainalysis очакваше преводи на стойност над 40 милиарда $.

Той твърди, че това се дължи на методологията на Nonfungible.com за премерване на размера законни NFT покупко-продажби. Данните на компанията не включват преводите с ботове, при които вложителите по едно и също време купуват и подават актив, с цел да надуят изкуствено пазарната интензивност.

Зъпенджър не чака тази година общата стойност на NFT преводите да нарасне трагично. От началото на 2022 година размерите на преводите са към 687 млн. $ седмично. Това е малко над приблизително равнище от 620 млн. $ седмично през четвъртото тримесечие на 2021 година

„ Интересното е, че виждаме по-малко хора, по-малко купувачи, по-малко продажби “, сподели той. „ Световната общественост може да е намаляла поради спекулации и загуба на интерес в колекционерските обекти. Но интернационалният пазар към момента е в действителност огромен и цената на някои от тези активи продължава да се усилва “, добави той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР