Продажбите на нови автомобили в Русия са били с 63,1

...
Продажбите на нови автомобили в Русия са били с 63,1
Коментари Харесай

Продажбите на нови автомобили в Русия спадат с 63% през януари

Продажбите на нови коли в Русия са били с 63,1 на 100 по-малко през януари по отношение на същия месец на 2022 година, до момента в който усложненията, в резултат на западните наказания, са пренесли миналогодишното стесняване на съветския авто бранш и в първия месец от актуалната година. Това заяви браншовата организация Асоциация на европейския бизнес (Association of European Businesses - AEB), представена от Ройтерс.

Автомобилна промишленост е един от най-силно засегнатите браншове на съветската стопанска система след налагането на западните наказания предходната година, откакто Москва предприе нашествието си в Украйна. Неотдавна Асоциацията на европейския бизнес, след изследване измежду съветските производители, разгласи, че продажбите на нови коли в Русия през цялата 2022 година са се сринали с 58,8 на 100.

През януари в Русия са били продадени 32 499 нови автомобила, до момента в който през същия месец на 2022 година бяха продадени 91 662 автомобила.

Преди войната съветската автомобилна промишленост беше мощно подвластна от западни вложения, взаимни партньорства и вериги за доставки и авточасти - всички те остават съществено нарушени.

Очаква се продажбите на коли да се възстановят едвам с 12 на 100 през актуалната година, оставайки много под равнището си преди Русия да стартира военната си акция в Украйна. Браншът се бори да възвърне индустриалния си потенциал, само че намаляващите действителни заплати (коригирани по отношение на темпа на инфлация - бел. р.) ерозират потребителското търсене на по-крупните покупки, каквито са колите.

С напускането на някои западни компании производството на коли в Русия се срина с 67 на 100 през 2022 година до едвам 450 000 пътнически автомобила, което е най-лошото показване на сектора от разпадането на Съветския съюз през 1991 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР