Продажбите на дребно в САЩ отбеляза през юли изненадващ спад,

...
Продажбите на дребно в САЩ отбеляза през юли изненадващ спад,
Коментари Харесай

Изненадващ спад на продажбите на дребно в САЩ през юли

Продажбите на дребно в Съединени американски щати означи през юли неочакван спад, защото дефицитът на електронни чипове се отрази отрицателно върху покупките на моторни транспортни средства и на други артикули, като в това време беше регистриран спад и при онлайн продажбите на артикули.

Според данни на Министерството на търговията продажбите на дребно през юли се свиха с 1,1% по отношение на юни, когато се покачиха с 0,7% (възходяща проверка от предходна оценка за напредък с 0,6%), до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за въпреки и едва тяхно повишаване с 0,2 на 100.

Изключвайки колите и частите за тях, продажбите на дребно се намалиха през предишния месец с 0,4% след напредък с 1,6% през юни, до момента в който изключвайки колите и продажбите на бензин, те се свиха с 0,7% след нарастване с 1,4 на 100 месец по-рано.

В същото време продажбите на дребно, без тези за коли, бензин, строителни материали и хранителни услуги, се намалиха през юли с 1,0%, заличавайки забележителна част от тяхното покачване с 1,4% през юни. Именно този индикатор, прочут като " следена група " при продажбите на дребно, се употребява при калкулиране на данните за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, като по-слабите данни за юли допускат закъснение на икономическото възобновяване от Covid рецесията при започване на третото тримесечие.

Икономиката на Съединени американски щати набъбна през второто тримесечие с 6,5% на годишна база. За третото тримесечие Федералният запас на Атланта пък прави оценка, че растежът на Брутният вътрешен продукт ще се забави до 6 на 100.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР