Продажбите на дребно в САЩ нараснаха солидни през април за

...
Продажбите на дребно в САЩ нараснаха солидни през април за
Коментари Харесай

Солидно нарастване на продажбите на дребно в САЩ през април за 4-ти пореден месец



Продажбите на дребно в Съединени американски щати набъбнаха солидни през април за 4-ти следващ месец, защото потребителите не престават да купуват макар мощно растящата инфлация.

Продажбите на дребно се покачиха през април с 0,9% по отношение на март, когато набъбнаха с 1,4%, потвърждавайки осредните прогнози на финансовите пазари, заяви Министерството на търговията.

Нарастването на търговията на дребно през предишния месец отразява както мощното ползване, така  и по-високите цени. През април потребителите похарчиха повече пари в питейни заведения и заведения за хранене, за транспортни средства, мебели, облекла и електроника. Те обаче ограничиха разноските си в хранителни магазини, за възстановяване на дома, за спортни артикули и в бензиностанциите.

Графика на продажбите на дребно на месечна база



Изключвайки колите и частите за тях, продажбите на дребно се покачиха през април с 0,6% след скок с 2,2% през март.

В същото време продажбите на дребно, без тези за коли, бензин, строителни материали и хранителни услуги, означиха по-силно покачване с 1,0% след напредък с 1,1% през март. Именно този индикатор, прочут като " следена група " при продажбите на дребно, се употребява при калкулиране на данните за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати. Данни за април допускат релативно постоянен икономическия напредък при започване на второто тримесечие, откакто през първите три месеца на 2022 година Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати се сви изненадващо с 1,4% поради рекордно високия търговски недостиг и по-слабото струпване на складови бизнес ресурси.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР