+++ Продажбите на BMW Group се покачват до 594 671

...
+++ Продажбите на BMW Group се покачват до 594 671
Коментари Харесай

BMW Group продължава по пътя на растежа при BEV: Постигнат е крайъгълен камък от 1 милион електрически превозни средства

+++ Продажбите на BMW Group се повишават до 594 671 броя през първото тримесечие
+++ Двигатели на растежа: напълно електрически коли и моделите от високия клас
+++ Марка BMW: Глобалните продажби нарастват с +2.5%; доставките на изцяло електрически коли се усилват с +40.6%
+++ По-високи доставки на BEV във всички огромни райони на света
+++ Йохен Голерr: „ Достигането до един милион напълно електрически коли удостоверява привлекателността на нашето продуктово портфолио. “

BMW Group продължава непрекъснато да усилва делът на електрическа подвижност през 2024 година с атрактивни продуктови оферти, макар нестабилната пазарна среда. Компанията е доставила общо 82 700 изцяло електрически транспортни средства BMW, MINI и Rolls-Royce на клиенти по целия свят през първите три месеца на годината. Това съставлява растеж на BEV от над 27,9% на годишна база за BMW Group. Увеличението на продажбите на изцяло електрически транспортни средства е резултат от уравновесеното показване във всички съществени райони на света.

„ BMW Group продължава да върви по пътя си на напредък при BEV. С доставката на милионния си изцяло електромобил от стартирането на пазара на BMW i3 постигнахме значим стадий, който удостоверява привлекателността на продуктовото ни портфолио “, споделя Йохен Голер, член на Управителния съвет на BMW AG, отговарящ за клиенти, марки и продажби. Наред с изцяло електрическите модели, колите с високоефективни мотори с вътрешно горене и plug-in хибридна технология остават значими съставни елементи в портфолиото на задвижващи системи на BMW Group. „ Предоставяйки избор от технологии за задвижване и с помощта на високото равнище на еластичност, BMW Group е в добра позиция да отговори на изменящите се условия на клиентите. Тази тактика в този момент се оказва изключително ефикасна в динамична пазарна среда “, продължава Йохен Голер.

BMW Group е доставила 594 671 автомобила на клиенти през първото тримесечие на тази година (+1,1%). Компанията реализира мощен търговски резултат в Европа - с 227 784 транспортни средства BMW и MINI, доставени на клиентите там, BMW Group регистрира нарастване с +5.5% по отношение на същия интервал на 2023 година В допълнение към забележителния растеж на BEV, BMW Group регистрира и доста нарастване на продажбите на модели от високия клас премиум сегмент през първото тримесечие (+21,6%). BMW Серия 7 отбелязва двуцифрен растеж в международен мащаб в интервала от януари до март спрямо миналата година.

BMW Group чака леко нарастване на доставките в автомобилния сегмент през 2024 година Напълно електрическите транспортни средства и модели от премиум сегмента от висок клас ще бъдат измежду главните мотори на растежа през 2024 година И в двата сегмента BMW Group чака забележителен двуцифрен растеж през тази година.

Силен растеж на BEV за марката BMW

През първото тримесечие на 2024 година марката BMW е осъществила 531 039 доставки в международен мащаб — нарастване от +2,5% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Марката регистрира изключително мощен растеж при BEV колите. Между януари и март 78 691 изцяло електрически транспортни средства BMW са доставени на клиенти по целия свят - нарастване с +40,6% спрямо миналата година.

Сред изцяло електрическите коли на марката, BMW i4, BMW iX3*, BMW iX1, BMW iX и BMW i7 са изключително търсени. BMW Group получава позитивна противоположна връзка от клиентите и за новото BMW iX2, въведено на пазара през март. BMW Серия 5 с четири разновидността на задвижване, в това число изцяло електрическото BMW i5, също е изключително известно.

Търсенето за прочувствени артикули на BMW M измежду клиентите остава високо

BMW M още веднъж усилва продажбите си от рекордния връх през първото тримесечие на предходната година и продължава растежа си през март 2024 година С общо 48 110 продадени автомобила продажбите са нарастнали с +3,6% по отношение на същия интервал на миналата година. Този мощен тримесечен резултат значително се дължи на продължаващата известност на високопроизводителните модели BMW M2*, M3 Седан, M3 Туринг* и BMW XM, както и нововъведените Performance модели BMW X1 M35i*, M760e*, i7 M70* и i5 M60*.

Поради това BMW M GmbH чака с убеденост останалата част от 2024 година и възнамерява в допълнение да разшири гамата си от електрифицирани транспортни средства, като продължава да укрепва водещата си позиция в сегмента с висока продуктивност и производителна електромобилност.

Подготовката за новото моделно семейство MINI продължава

През първите три месеца на 2024 година 62 107 клиенти са избрали MINI. Обединеното кралство, Испания, Португалия, Китай, Южна Африка, Южна Корея и Латинска Америка са измежду страните, отчитащи растеж на продажбите. Подготовката за въвеждането на пазара на новото моделно семейство MINI продължава. В края на февруари на пазара бе въведено новото MINI Countryman*, което се създава в Лайпциг и ще се предлага с мотор с вътрешно горене и като електрически модел. През идващите месеци следва лансирането на MINI Cooper като изцяло електрически модел, а също и с мотор с вътрешно горене. Друг модел кросоувър, новото MINI Aceman*, ще отпразнува международната си премиера през април 2024 година

Търсенето на колите Rolls-Royce остава устойчиво по целия свят

В сходство с проектите на марката през първото тримесечие на клиенти в международен мащаб са доставени 1525 (-7,0%) автомобила Rolls-Royce. През първите три месеца на годината бяха показани редица грандиозни и комплицирани осъществявания по поръчка, в това число Arcadia*, третият неповторим Rolls-Royce Droptail.

BMW Motorrad регистрира най-хубавия месец март

Благодарение на продължаващото високо търсене, BMW Motorrad съумя да достави 46 434 мотоциклета и скутери на клиентите през първото тримесечие на 2024 година Въпреки че за BMW Motorrad този резултата е с 3,1% под рекордния връх за първото тримесечие на предходната година, с повече от 24 000 продажби през месец март, марката записва най-високите нови месечни продажби в историята си. Надграждайки на този подтик и отчитайки и идните министър председатели на нови атрактивни модели BMW Motorrad е изпълнена с убеденост за идващите месеци. Атрактивната гама, с сполучливи артикули, които преобладават в съответните сегменти, в композиция с представянето на пазара на известни нови модели, като впечатляващия F 900 GS, печели клиенти по целия свят.

Продажби на BMW и MINI в регионите/пазарите

В Съединени американски щати общо 90 844 автомобила BMW и MINI са доставени на клиенти сред януари и март 2024 година Това съставлява нарастване от +1,2%.

В Европа продажбите на BMW и MINI възлизат на 227 784 броя за първото тримесечие на 2024 година и нарастване от +5.5%.

В Германия през този интервал са доставени 61 976 автомобила BMW и MINI - нарастване от +7,6%.

В Китай BMW Group е осъществила 187 452 автомобила BMW и MINI през първите три месеца на тази година (-3,8%).

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР