Продажбите на автомобили в световен мащаб през 2017 г. за

...
Продажбите на автомобили в световен мащаб през 2017 г. за
Коментари Харесай

Нов рекорд в продажбите на автомобили през 2017 година

Продажбите на коли в международен мащаб през 2017 година за първи път са минали прага от 90 млн. бройки – знак, че търсенето на стандартни транспортни средства остава мощно. Това излиза наяве от предварителни данни на уеб страницата WardsAuto.com, представен от econ.bg

Ръстът се дължи частично на възобновяване на някои от разрастващите се пазари, като тези в Бразилия и Русия, както и на мощното показване в Западна Европа. Но главен мотор на продажбите са азиатските консуматори. Четвърт от колите, продадени предходната година, са отишли у китайски купувачи – забележителен растеж спрямо 15% преди десетилетие.

" Китай към момента е мощен пазар и към момента е възходящ пазар ", показва Дейв Зоя от WardsAuto.com, съгласно който скоро растежът ще идва освен от увеличено търсене в главните градове, само че и във второ- и третостепенните обитаеми места.

Най-доходоносен за производителите на транспортни средства остава пазарът в Северна Америка макар забавянето на продажбите след години на мощна инерция. Анализаторите чакат продажбите в Съединени американски щати за 2017 година да са малко под рекордните през 2016 година, готвейки се за понижаване на продукцията през първото тримесечие на годината.

В същото време търсенето в международен мащаб остава засилено. Според WardsAuto.com продажбите на транспортни средства нарастват със приблизително годишно движение от 4,1% от 2009 година Това е повече от растежа на популацията, което се е нараснало с 1,2% годишно през същия интервал. Общият брой коли в приложимост за първи път мина прага от 1 милиарда през 2009 година, като от този момент до момента се е нараснал с още една трета.

Разрастването на автомобилната промишленост съставлява предизвикателство за регулаторните управляващи, които изпитват компликации в това да създадат задръстените автомагистрали по-безопасни и чисти, показва Wall Street Journal.

В международен мащаб всяка година по пътищата умират над 1,25 млн. души, като съществена причина за това са злополуките, демонстрират данни на Световната здравна организация (СЗО). Над 90% от смъртните случаи са в страни с ниски и междинни приходи, където по-усъвършенстваните защитни средства не са по този начин публикувани.

В същото време управляващите на доста места по света се пробват да дадат подтик на продажбите на електрически коли като опция на стандартните транспортни средства. Правителствата в Китай и Съединени американски щати – двата най-големи автомобилни пазара, започнаха стъпки към облекчаването на данъчната тежест върху електрическите коли, които все още съставляват по-малко от 1% от международното произвеждане и продажби по данни на IHS Markit. В същото време управляващите в някои европейски градове и страни към този момент дадоха поръчка, че се надяват в идващите години да прекратят продажбата на коли с стандартни мотори с вътрешно горене.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР