Прочутите телевизионни продуценти Магърдич и Джуди Халваджиян гостуваха в подкаста

...
Прочутите телевизионни продуценти Магърдич и Джуди Халваджиян гостуваха в подкаста
Коментари Харесай

Маги и Джуди: „Пробивът на „Господарите“ дойде след като разкрихме гаф на „Стани богат“

Прочутите телевизионни продуценти Магърдич и Джуди Халваджиян гостуваха в подкаста на рапъра Тото в Youtube, където споделиха доста забавни неща към основаните от тях излъчвания.

Началото на „ Господари на ефира “

Една от най-интересните наранени тематики бе тази за реализирането на именитото шоу „ Господари на ефира “. В началото екипът на предаването се състоял от едвам 6 души, цялостни с доста възторг.

По това време братята продуценти към този момент са се потвърдили по Btv с „ Море от обич “ и „ Сладко възмездие “, само че все пак малките екрани подходили скептично към концепцията за шоу, което да показва гафовете из ефира.

„ Трябваше да създадем демо и да рискуваме с наши пари, тъй като малкия екран можеше и да не го хареса “, споделя Джуди. Опасенията им се оправдали, тъй като щом предложили формата на Btv, оттова го отхвърлили.

Въпреки отхвърли, арменските продуценти закупили нужната техника и наели огромен екип от хора, които да се въртят на смени и да наблюдават всичко в ефира. „ Тогава се появи опцията за една друга по-малка телевизия, „ 7 дни “ се споделяше “, коментира Джуди.

В последна сметка на 31 март 2003 година „ Господари на ефира “ потегля по софийската кабелна тв „ 7 дни “, а първите водещи са Малин Кръстев и Зуека.

Големият пробив

В началото предаването нямало никакви реклами, само че ентусиазмът бил толкоз огромен, че екипът не спирал да има вяра в триумфа. „ Въобще не ни е пукало имало ли е пари, или е нямало “ – споделя Маги. – „ Ние искахме да забележим, че продуктът работи “.

И пробивът идва с един огромен и непредвиден гаф. 

„ Малко преди този момент по Нова телевизия потегли „ Стани богат “. – споделя Джуди Халваджиян. „ И някой от мониторинга вижда, че при отговорите някой кашля и това съответствува с отговора “.

Тоест, в случай че отговорът е B, в публиката се чуват две прокашляния. Ако е C, прокашлянията са три. „ След това се оказа, че и в Англия е имало подобен случай “, прибавя по-малкият брат Халваджиян.

Разкритието довежда до огромен скандал, а от Нова са се разсърдили на продуцентите. Тогавашният гръцки началник на Нова даже изискал среща с Магърдич.

„ Влизам в кабинета му и той държи вестник, на който на първа страница е абсурдът “,

,спомня си Маги.

Гръкът изискал от продуцента втората част на материала да не бъде оповестена.

„ Той ми споделя „ Това би трябвало да го спрете! “,

, споделя Магърдич. Халваджиян обаче не се огънал и споделил, че в случай че би трябвало ще създадат и трети репортаж, на което шефът на Нова отвърнал, че тогава вратите за арменците в малкия екран му са затворени вечно.

След тъкмо 3 месеца обаче телевизия „ 7 дни “ губи лиценза си, а от „ Нова “ въпреки всичко притеглят към този момент нашумялото предаване.

Кой смъкна „ Господари на ефира “

Големият въпрос си остава кой смъкна от народен ефир „ Господарите “. Оказва се, че през годините политическият напън върху шоуто доста се нараснал. „ Всъщност нас ни стопираха тъкмо тези хора, които желаят да не престават да крадат. Това е истината. И в случай че не съм го казвал по този начин непосредствено в миналото, в този момент го споделям “, прям е Джуди.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР