Прочути графити артисти от Франция направиха мащабно изображение в пловдивски

...
Прочути графити артисти от Франция направиха мащабно изображение в пловдивски
Коментари Харесай

Гигантски графит е нарисуван в пловдивско училище

Прочути графити актьори от Франция направиха огромно изображение в пловдивски учебен двор на тематика " Заедно ". Елла и Питър гостуват в България, малко откакто нарисуваха най-голямата стрийт арт творба в Европа - на покрива на един от павилионите на " Пари Експо ".

Пловдив

Подобно на всички известни графити актьори, Елла и Питър избират да не се показват с лицата си, а с посланията в техните творби.
Фабиен Флори, шеф на Френския институт в България: Градските актьори принадлежат на една общественост, която заобикаля обществените изяви. Въпреки че те напълно скоро сътвориха най-голямата графити-фреска в Европа - върху близо два и половина хектара - по покана на кметицата на Париж мадам Идалго.
Гостуването на Елла и Питър в Пловдив е част от Фестивала на студентите франкофони " Да творим дружно ". Участниците във фестивала също се включиха в рисуването на мегаграфита.
Фабиен Флори, шеф на Френския институт в България: За да отговорим на духа на Пловдив и мотото „ Заедно. А тук имаме 100 студенти, представители на 20 националности
Ежегодната среща на студентите франкофони избира за хазаин Пловдив по покана на Френския институт. Така проявата става част от програмата Пловдив - Европейска столица на културата.
Джорджиана, Румъния: Дойдох дух с цел да печеля нов опит, нови другари и да имам креативен провокации.Йована, Сърбия: Аз вземам участие в театрална работилница. И на галаспектакъла на финала ще осъществим къс очерк. Разделени сме на групи и забавното е, че ние, участниците пишем сюжета.
Така известните „ спящи великани " - запазена марка на френското графити дуо към този момент са част от спортната площадка на Хумантарната гимназия в Пловдив. Разбира се, цялата творба може да бъде следена единствено от птичи взор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР