Прочутата руска група Pussy Riot представи видеоклип към песента Swan

...
Прочутата руска група Pussy Riot представи видеоклип към песента Swan
Коментари Харесай

Писмото на петокласника Тимофей , което вдъхнови новата песен на Pussy Riot

Прочутата съветска група Pussy Riot показа видеоклип към песента Swan Lake ( " Лебедово езеро " ), съобщава изданието Meduza. Изпълнители на песента са членовете на групата Мария Альохина, Олга Борисова, Даяна Буркот и Люся Щайн. Видеото включва творби на съветската художничка Алиса Горшенина, а режисьор е Анна Аристархова.

Основният лайтмотив на творбата е " Лебедово езеро " от Пьотр Чайковски (този балет, както споделят членовете на групата, " се показваше по малкия екран в Съюз на съветските социалистически републики, когато беше належащо да се скрие истината " ).

Meduza разгласява видеото с коментар на режисьорката и изказване на групата, в което се упорства децата, отвлечени от Украйна, да бъдат върнати вкъщи.

Това е приказка-размисъл върху тематиката за войната и нейните отпечатъци в съзнанието на децата. Основната концепция на видеото е да погледнем през очите на едно дете света, в който живеем. Образите на духовете оказват помощ на момчето да откри отговори в себе си, споделя Анна Аристархова. 

Вдъхновява ги писмо на съветски петокласник, който е длъжен да напише " окуражаващи " думи на изпратените в Украйна бойци. Тимофей от Екатеринбург обаче изписва на своя лист хартия посланието:  " Войнико, не убивай хора! ". Той споделя желае военните " да се върнат вкъщи, да не убиват хора на непозната територия и да не предизвикват зло “.

 

 

 

 

Задачата да се напише писмо до боец, е сложена по време на час по съветски език, а по думите на майката момчето, която през май излезе на митинг със зашита уста, учителката обещава, че посланията отпътуват на фронта, без никой да ги ревизира. Тимофей споделя на майка си, че желае да " напише това, което е " и има вяра, че в действителност никой няма да чете писмото, което поставя в плик и рисува гълъб на мира.  

Няколко дни по-късно той е извикан " на диалог " - учителката му го пита кой му е разрешил да напише мнението си и му споделя, че никой не се интересува от него. От него се желае единствено да следва шаблона. Съдбата на писмото е незнайна, само че петокласникът има шестица на заданието.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР