Прочутата младежка школа на Барселона Ла Масия“ е известна по

...
Прочутата младежка школа на Барселона Ла Масия“ е известна по
Коментари Харесай

Футболната академия на Барселона вече приема жени

Прочутата младежка школа на Барселона „ Ла Масия “ е известна по света с това, че е основала гениални играчи, които след това са построили забележителни кариери. Сред тях са Карлес Пуйол, Лионел Меси, Шави, Андрес Иниеста и Серхио Бускетс. Добрата вест е, че с днешна дата за първи път в историята девойки и дами получават право да бъдат част от именития подготвителен комплекс.

От основаването си през далечната 1979 година, академията в никакъв случай до момента не е приемала девойки. Девет нови попълнения тази година се причислиха към комплекса, който най-сетне отвори вратите си за дами след неотдавнашните триумфи на женския тим на Барса, който завоюва Ла Лига, националната купа и Шампионската лига предишния сезон.

„ Това е огромна отговорност, ние сме пионерите. Въпреки това, възприятието, че вечно ще бъдеш една от първите, които влизат в " Ла Масия ", е изключително прелестно “, споделя Лаура Коронадо, 18-годишна вратарка пред екипа на „ Евронюз “.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от LAURA CORONADO (@lauracoronadoo)

Друго попълнение е 18-годишната Клаудия Риумало, която пътува цялостен час, с цел да тренира в Барселона с най-талантливите девойки. Тя е играла за Еспаньол, различен огромен професионален клуб в каталунския мегаполис, а в този момент е част от Барса Б, до момента в който учи химия в университета.

В допълнение към майсторското показване и извоюваните трофеи през предишния сезон, женският тим на Барса сграбчи всички самостоятелни награди, връчени от УЕФА през август. Наградата за най-хубав състезател на сезона отиде при капитана Алексия Путелас, която е и една от четирите футболистки на Барса, номинирани за Златната топка при дамите.

" Пътят напред е доста елементарен. Трябва единствено да отправим взор към мъжкия тим, с цел да знаем забележим какво ни чака ", споделя Маркел Субисарета, футболен управител на женския тим на Барса.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Selección Española Femenina (@sefutbolfem)

Докато мнозина залагат на сигурния триумф на мъжкия тим, женският отбор по нищо не им отстъпва и по всичко наподобява, че ще продължат да не оставят прашно кътче на рафта за трофеи и да се радват на достиженията си.

Междувременно действителността наподобява изключително оптимистична - наличието на дамите в испанския футбол продължава да пораства. Фактите сочат, че броят на футболистките се е удвоил от 2011 година насам, като е повишен от 36 200 до 77 400 през 2020 година

„ Наясно сме, че заплатите няма да са еквивалентни на тези на мъжете, само че бихме желали да можем както да се развиваме, по този начин и да живеем добре от футбола. Борим се за това “, споделя Лора Коронадо.

От тима са сигурни, че девойките занапред ще завземат самоуверено терена на испанския футбол, като дават обещание, че ще създадат всичко по силите си, с цел да проправят пътя на триумфа благодарение на красивата си фантазия.
Джасинда Ардърн прекъсна живо лъчение във Фейсбук, с цел да приспи детето си!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР