Прочутата домова книга, от която президентът Румен Радев ще избира

...
Прочутата домова книга, от която президентът Румен Радев ще избира
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Тошко Тодоров става служебен премиер

Прочутата " домова книга ", от която президентът Румен Радев ще избира длъжностен министър-председател, в действителност е свита до едно име, научи Lupa.bg от сигурни източници. Става дума за зам.-председателя на Сметната палата Тошко Тодоров.

Дотук се стигна, откакто омбудсманът Диана Ковачева отпадна, тъй като е определена за арбитър в Европейския съд по правата на индивида, а нейната заместничка Елена Червена - Маркова хвърли оставка като зам.-омбудсман.

Ето ги всички имена:

Росен Желязков - ръководител на Народното събрание

Димитър Радев - шеф на Българска народна банка

Андрей Гюров - подуправител на Българска народна банка - Управление " Емисионно "

Петър Чобанов - подуправител на Българска народна банка - Управление " Банково "

Радослав Миленков - подуправител - Управление " Банков контрол "

Димитър Главчев, ръководител на Сметната палата

Горица Грънчарова-Кожарева, зам.-председател на Сметната палата

Тошко Тодоров, зам.-председател на Сметната палата

Диана Ковачева - омбудсман

Елена Чернева-Маркова - заместник-омбудсман

Росен Желязков и Димитър Главчев са ярки политически фигури, свързани с ГЕРБ. Димитър Радев твърдо съобщи, че не желае финансовите институции да се обвързват с политиката.

И по този начин остават заместниците в Сметната палата - Горица Кожарева и Тошко Тодоров. И двамата имат дълги професионални биографии. Адашът на изпълнителя на " Радка пиратка " също е определен на поста си през 2015 година Зад кандидатурата му застават от ГЕРБ, Република България и АБВ с поддръжката на ПФ.  

В Сметната палата Тодоров идва от Национална агенция за приходите, където от август 2009 до май 2012 година е заместник-изпълнителен шеф. Той е магистър по стопанска система и ръководство на селското стопанство, работил е като счетоводител, само че максимален професионален опит натрупа на разнообразни равнища в данъчната администрация.

Тошко беше част от икономическия екип на ГЕРБ през 2009-а година и минаваше за непосредствен до Цветан Цветанов.

Тодоров в предишното е бил началник на данъчните в Добрич. През лятото на 2005 година е открита пукотевица по къщата му. Тогава Министерство на вътрешните работи установи, че случаят евентуално е бил опит за заплашване, защото е стреляно със стоп-патрони. Според Тодоров причина за офанзивите против него са били разкриването на 43 вериги за източване на Данък добавена стойност за 5 милиарда неденоминирани лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР