Прочетете още: Google патентова автоматични панти за лаптоп Най-новото приложение

...
Прочетете още: Google патентова автоматични панти за лаптоп Най-новото приложение
Коментари Харесай

Ново приложение на Google ще показва колко мобилен интернет сме използвали








Прочетете още: Гугъл патентова автоматизирани панти за преносим компютър

Най-новото приложение на Гугъл за Android може би е и най-полезното до момента. То се назовава Datally и има една функционалност: да попречи на другите приложения да " изяждат " скъпите гигабайти мобилен интернет. При известие от оператора за употребявано извънредно огромно количество мобилни данни, потребителят може да си изтегли Datally, да открие „ злоупотребяващото “ приложение и да го спре.

Няма нищо изцяло ново в Datally – от дълго време в Android има вградена функционалност за следене на мобилни данни – само че в никакъв случай до момента не е била показана по толкоз елементарен за навигиране метод. Много от потребителите на Android не знаят по какъв начин да намерят опцията, с цел да ревизират какъв брой мобилен интернет употребяват. На процедура, новото приложения издърпва тези функционалности от Settings > Network & Internet > Mobile network и ги показва по елементарен за схващане метод.

След къси настройки, при които потребителят би трябвало да даде на Datally достъп до VPN, нужен за работата му, приложението ще покаже какъв брой тъкмо данни са употребявани за деня. Оттам може да се прегледа месечното и седмичното ползване на мобилен интернет. Освен това има и алтернатива за Data Saver, която стопира всички мобилни данни на момента.

Но може би една от най-полезните функционалности е Wi-Fi tracker. При натискане на бутона „ Find Wi-Fi “ приложението ще покаже лист от околните места, които оферират обществени Wi-Fi мрежи. Също по този начин могат да се получат насоки през Maps и да се оцени качеството на услугата, с цел да се помогне на другите консуматори в региона.

Освен упоменатите изгоди Datally може също да резервира батерията на телефона, като разпознава приложенията, които работят интензивно даже когато не се употребяват.

От Гугъл оповестиха, че през последните няколко месеца са тествали Datally във Филипините и с помощта на него потребителите са икономисали до 30% от мобилен интернет. Приложението може да се откри в Play Store за смарт телефони с Android 5.0 или за последващи версии.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР