Проблемният участък се е образувал на втория водосток в посока

...
Проблемният участък се е образувал на втория водосток в посока
Коментари Харесай

Водна стихия отнесе път край Ружинци, Бухово под вода, аварийно изпускат язовири

Проблемният сектор се е образувал на втория улук в посока от общинския център към видинското село. Според кмета Александър Александров, белята е станала поради голямото количество вода, която се е натрупала и изляла под надолнище върху пътя, заяви " Конкурент ".

Проблеми има и в друго село от общината - Гюргич. Там язовирът е цялостен и ще се наложи спешно изпускане. Процесът се следи от локалните хора с паника.

Наводнение има в Бухово (Софийско) - Буховски канал излезе от коритото си край селото. 

" Следим равнищата на язовирите, няма сериозно повишение ", сподели малко по-рано за Българска телеграфна агенция министърът на околната среда и водите Юлиян Попов по отношение на преваляванията в страната през последните няколко дни. Той съобщи, че се следят местни наводнения и увери, че равнищата на язовирите и реките се наблюдават непрекъснато.

За момента няма заплаха от преливане на язовири, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Столичната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Оттам показаха, че ситуацията е динамична и продължава следенето на язовирите.

В момента язовир " Христо Смирненски " в община Брусарци се изпуска с 10,5 куб. метра в секунда, а язовир " Липница " - със 100 литра в секунда, обясниха от пожарната.

Нивото на водата в него е интензивно нараснало. Язовирът се намира в землището над Габрово. На място са изпратени екипи, сподели шефът на " Групово дело Пожарна сигурност " и отбрана на популацията Александър Джартов.

На място е и кметът на Габрово. Четири къщи са евентуално застрашени, а жителите им са предизвестени и са в подготвеност за евакуация.

Снимка: Meteo Balkan

" Трябва да се има поради, че в обитаемоте места, в които породиха по-тежките наводнения, количествата превалявания са извънредно огромни и за доста малко време - 60-70 литра на кв/м ", сподели пред bTV още Александър Джартов.

По думите му на този стадий няма други сериозни точки.

Обстановката все още не е сериозна. За целия ден - от 6:00 часа до 18:00 часа - пожарникари са реагирали на 11 сигнала за отводняване, най-вече за град София и областите Перник, Ловеч и Монтана. Четири са сигналите за София (в кварталите " Левски ", " Младост " и " Беловодски път " ).

По-рано през днешния ден дърво падна и рани млада жена в центъра на София. Момичето е превозено в болница " Пирогов " за проучвания.

Възможни са наводнения в региона на Бухово, Врачеш и Ботевград, оповестиха от Meteo Balkans.  " Силна гръмотевична стихия се образува на североизток от София. Очакваме да обхване региона на Своге, Ботевград, Враца и Лакатник ", разясняват от метоорологичния уебсайт.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР