Проблемите в руската космическа програма очевидно продължават с пълна сила.

...
Проблемите в руската космическа програма очевидно продължават с пълна сила.
Коментари Харесай

Мъките в Русия продължават – повреда на космически кораб “Союз” налага отлагане на изстрелвания…

Проблемите в съветската галактическа стратегия явно не престават с цялостна мощ. Преди няколко дни стана ясно (по данни от Universetoday.com), че идващият пилотиран полет на галактически транспортен съд “Союз ” следва да бъде отсрочен заради открит теч на спускаемия модул по време на проби. Русия в този момент ще би трябвало да построи нова спускаема капсула, което подсигурява закъснение на връщането на сегашните астронавти на “Международната галактическа станция ” и отсрочване на идващия пилотиран старт.

Надали е имало по-неподходящ миг, в който тези проблеми можеха да се случат!!! След като НАСА пенсионира галактическата си совалка през миналата 2011 година, в този момент няма различен метод за превоз на астронавти до орбита, с изключение на с съветски галактически кораби “Союз ”. Разбира се, тук не броим китайците, които си имат свои пилотирани галактически кораби, само че не са част от програмата на “Международната галактическа станция ”.

 Failed Soyuz rocket august

Доверието в Русия и нейните ракети “Союз ” може да спадне след два неуспеха на ракетите от тази серия през 2011 година. На фотографията – ракетата “Союз ” с транспортен съд “Прогрес ”, която се провали през август 2011. Photo credit: Roscosmos

 

Днес на уеб страницата SPACE.COM се появи обява със заглавие: “Проблемите в галактическата стратегия на Русия усилват потребността на НАСА за нов частен галактически транспортен съд ”. Информацията в тази публикация не е нито нова, нито неповторима. И преди сме говорили по какъв начин когато совалката “Колумбия ” катастрофира през 2003 година, Съединени американски щати имаше период до 2010 или най-късно до 2011 година да покаже прогрес в градежа на нов галактически транспортен съд. Наместо това американските политици се разкъсваха сред това да оферират свои лични хрумвания за пилотирана космонавтика (разбира се, без въобще да повдигат въпрос за съответно финансиране, а в противен случай – за орязване на бюджета за космос). Като резултат след 9 години безучастие и една провалена стратегия “Съзвездие ” с ракета “Арес 1 ”, нищо не беше постигнато…

Но в това време се случи нещо хубаво – частната космонавтика означи прочут прогрес – измежду който компания СпейсЕкс се открои. През 2010 година компанията сполучливо изстреля на два пъти ракета “Фалкън 9 ”, вторият от полетите на която характеризираше изпращането на галактически транспортен съд “Драгън ” в околоземна орбита и сполучливото му завръщане на Земята… Но през 2011 година компанията не съумя да пристъпи към идната фаза на работа, която включваше съединяване на товарен транспортен съд в безпилотен режим към “Международната галактическа станция ”. Полетът в началото беше плануван за ноември, след което се оказа, че през 2011 година няма подготвеност, след което полетът бе плануван за февруари 2012, преди нови събития да го отсрочат най-рано за края на март или началото на април.

Тези отлагания на СпейсЕкс и неуспехът да съблюдава обещанията си “притеснява хора вътре в програмата ”, оповестява Роджър Лауниус.

И до момента в който събитията в пилотираната космонавтика в действителност са притеснителни, няма спор, че живеем в забавни, въпреки и доста тревожни години във връзка с галактическите полети.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР