Проблемите в политиката са системни. Те не се свеждат до

...
Проблемите в политиката са системни. Те не се свеждат до
Коментари Харесай

Александър Маринов: Политическата система дава накъсо

Проблемите в политиката са систематични. Те не се свеждат до една или друга партия или нейния водач. Системата дава накъсо . Това съобщи пред БиТиВи Александър Маринов, консултант на служебния министър председател Гълъб Донев.

Според него никой не желае в действителност да ръководи и да носи отговорност в такава обстановка. Взаимното доверие е не нулево, а негативно , разясни той. Маринов посочи, че повече от месец Народното събрание не е приключил никаква потребна работа.

Той сигнализира, че остават към 20 дни до приключването на удължителния бюджет. Министерството на финансите предупреждаваше не един път за последствията, в случай че не бъде признат бюджет до 10 юни. Това е доста неподходяща задача. Ще става все по-трудно обезпечаването на държавните заплащания. Ситуацията е рискова, уточни Маринов.

Според него няма директна връзка сред Иван Гешев и провалените договаряния за държавно управление. По думите му не ставаме очевидци на спорове сред политици и прокуратурата, а на проблеми в политическата система. И ма неизясненост какво се случва сред прокуратурата и политиците , Това е нездравословно за страната, добави той.

Александър Маринов бе безапелационен, че България има потребност от постоянно държавно управление. Шансовете за това са дребни. Между първия и втория мандат има огледална картина. Най-вероятно ще отидем на избори през септември, сподели още той.
 Александър Маринов: Партиите заобикалят въпроса кой би трябвало да носи отговорност
Александър Маринов: Партиите заобикалят въпроса кой би трябвало да носи отговорност

Ако има държавно управление, то ще е държавно управление на четворна коалиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР