„Проблемите в езерото трябва да бъдат решени“: Още един човек умира след плуване в „прокълнатото“ езеро Ланиер, което го прави седмото удавяне в язовира тази година

...
Съобщава се, че мъж е починал, след като се е
Коментари Харесай

Съобщава се, че мъж е починал, след като се е потопил в най-голямото езеро в Джорджия през уикенда.

Жертвата, 23-годишният Едгар Стивън Круз Мартинез, отиде да плува в езерото Лание и не се върна на повърхността в събота, 26 август, според до Fox 5 Атланта. Първите спешни екипи бяха извикани в района около 3 часа сутринта след сигнал за потенциално удавяне.

По време на търсенето служителите откриха тялото на Мартинез на 3 фута вода и го извадиха, съобщи изданието. Според WXIA-TV той е транспортиран до местна болница, където е обявен за мъртъв.

Езерото Лание, водохранилище, създадено в края на 50-те години на миналия век чрез преграждане на река Чатахучи, осигурява питейна вода на около 5 милиона души в Северна Джорджия и служи като зона, където посетителите отиват за развлекателни дейности като риболов, разходка с лодка и плуване. Въпреки това има тъмна история, свързана с резервоара, и някои жители смятат, че е прокълнат, защото е построен върху гробище. -Старата може да получи смъртно наказание за това, че е оставила новороденото си бебе да умре в контейнера за боклук, след като е скрила бременността си и е родила у дома

Преди развитието на езерото е имало процъфтяваща черна общност, наречена Оскарвил. Според докладите гневна тълпа е унищожила града, след като бяла жена е намерена мъртва през 1912 г. Много жители са били изтласкани и са умрели, опитвайки се да избягат от насилието. Резервоарът е създаден десетилетия по-късно, отмивайки съществуването и богатото наследство на района.

Инцидентът от миналия уикенд бележи най-новата смърт и удавяне в езерото през последните няколко месеца. През юли 61-годишен мъж и 27-годишен мъж не излязоха на повърхността, след като плуваха във водата в същия ден, според USA Today. Няколко дни преди това друг мъж се удави и беше убит от ток. Според доклада над 210 души са загинали между 1994 г. и 2022 г. Данните включват смъртни случаи от удавяне и инциденти с лодка.

В Instagram Story в сряда бившата съпруга на Ъшър, Тамека Фостър, сподели публикация за скорошната смърт при езерото и призова поддръжниците си да подпишат петиция, която тя стартира през май. Това идва, след като 11-годишният син Кайл Глоувър почина след инцидент, свързан с джет ски през 2012 г.

„Подписахте ли петицията ми вече?“ тя написа. „Трагедиите в езерото Лание могат да бъдат предотвратени и проблемите в езерото трябва да бъдат решени.“

Нейната петиция на Change.org, която има над 8091 подписа, призовава служителите да „почистят, възстановят и подобрят мерки за безопасност в езерото Лание.“

„Отводняването, почистването и възстановяването на езерото Лание е не само необходимо, но и възможност за почитане на паметта на онези, които са загубили живота си и предотвратяване на по-нататъшни трагедии“, петицията щати.

ЩРАКНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР