Проблемите, свързани с неправилното бюджетиране, вече са решени и вече

...
Проблемите, свързани с неправилното бюджетиране, вече са решени и вече
Коментари Харесай

Асен Василев: Заварихме хазната на дефицит от 1,2 млрд. лв., в момента е на излишък

„ Проблемите, свързани с неправилното бюджетиране, към този момент са решени и към този момент имаме бюджет, който е съответен - с 3% недостиг, непокътнати и надградени обществени заплащания и без нарастване на данъчната тежест “, сподели на конференция финансовият министър Асен Василев.

 

„ Нещо повече – новите управления на Национална агенция за приходите и Митници за последните малко под 60 дни съумяха да съберат към 2 милиарда лева повече доходи, в сравнение с страната направи разноски “, уточни Василев.

 

„ Заварихме хазната на недостиг от 1,2 милиарда лева В момента тя е на остатък от 500 млн. лева Това демонстрира, че тези средства постоянно са били там, въпросът е да се съберат налозите “, изясни още той.

 

Що се отнася до Плана за възобновяване и резистентност Асен Василев съобщи, че огромна част от законите към този момент са били признати от Народното събрание.

 

„ Част от тях са признати на първо четене и чакат на второ четене. Част от законите, които не бяха създадени като този за енергетиката, са създадени и качени за публично разискване с концепцията при започване на септември да влязат в Народното събрание. Целта, която сме си сложили, е до края на септември всички закони по Плана за възобновяване и резистентност, свързани с второ заплащане, да бъдат признати “, изясни финансовият министър.

Освен това в ускорени периоди се работи с останалите ограничения, които не са законодателни, тъй че съвсем всички да са подготвени до края на септември.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР