Проблемите с преместването на украинските бежанци имат и своите политически

...
Проблемите с преместването на украинските бежанци имат и своите политически
Коментари Харесай

Политическите реакции след проблемите с преместването на бежанците

Проблемите с преместването на украинските бежанци имат и своите политически оценки, тематиката разясниха министър председателят Кирил Петков и вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея, държавното управление е позволило неточности при настаняването на бежанците. По думите й, е било ясно, че системата с хотелите рано или късно ще сътвори проблеми. Премиерът Кирил Петков съобщи, че за 3 месеца страната ни е осигурила невиждана поддръжка за бежанците в хотелите, само че тя не може да продължи безпределно.

България би трябвало да съблюдава прецизно евродирективата за краткотрайно настаняване, която дава избрани права на бягащите от спор, разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова.

Още през цялото време беше ясно, че системата, която те измислиха с хотелите, рано или късно ще сътвори проблеми. Доста по-рано тези хора трябваше да бъдат готови сами да търсят квартири. Тези, които желаят трайно да се настанят в България. Както постоянно вършим всичко в последния миг и виждате резултатите. Доста недостойни за мен изявления във всевъзможни направления, което не ни прави чест като страна.

От Брюксел министър председателят Кирил Петков разяснява, че след 3 месеца невиждана поддръжка в българските хотели, влизаме в действителност, която е по-близка до тази, която се чака за бежанците.

Българската страна не може до до безкрайност да продължи да поддържа такова първокласно престояване в България. Това, което аз съм убеден от вицепремиера Константинова е, че изискванията са положителни. Нямаме някакви прекомерно неприятни условия, просто не са в хотелите.

Според регионалния шеф на Варна националният щаб късно е почнал да събира и проучва информация за желанията на настанените в хотелите бежанци.

Имахме организация за рейсове с влакови композиции и самите хотелиери и украинците. Тази информация просто не беше обработена на време, само че в последна сметка сега това се случва. С ден, два забавяне считаме, че сега ще реагираме, сподели Благомир Коцев- регионален шеф на Варна.

Желаещите да бъдат преместени в държавни бази и бежански центрове украинци понижават непрекъснато.

Всеки си намира някакви способи да стигне там където реши на лични разходи и се оказва, че огромна част от хората имат тези благоприятни условия, добави Благомир Коцев- регионален шеф на Варна.

Местната власт във Варна е подготвена да обезпечи преместването на украинки жители с рейсове и влакове,.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР