Проблемите с функционирането на GPS-ите на кораби в Черно море

...
Проблемите с функционирането на GPS-ите на кораби в Черно море
Коментари Харесай

Руско оръжие блокира GPS-системи на американски кораби

Проблемите с действието на GPS-ите на кораби в Черно море може би са свързани с изпробването на кибероръжие от Русия, допуска английският публицист Дейвид Хемблинг в публикация за списание New Scientist.

"Съобщенията за проблеми със сателитната навигация в Черно море навеждат на мисълта, че Русия може би тества нова система за "спуфинг " на GPS ", твърди Хемблинг.

Журналистът допуска, че става въпрос за "нова форма на електронно оръжие ". Той е уверен, че в близко бъдеще технологията ще е налична както за развитите страни, по този начин и в по-изостаналите страни.

На 22 юни се появи информация, че минимум 20 кораба са изпитали проблеми с работата на своите системи за навигация. Всички те са били в Черно море, само че оборудването посочило, че се намират на летище "Геленджик ".

Британският публицист твърди, че това е първият случай в историята на всеобща операция на GPS навигации.

Технологията може да заблуди средствата за ориентиране на голям брой ракети, бомби и дронове на НАТО, които действат благодарение на GPS. Авторът на публикацията твърди, че сходна система работи от години към Кремъл.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР