Проблемите при преговорите дойдоха от борбата за надмощие в следващото

...
Проблемите при преговорите дойдоха от борбата за надмощие в следващото
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: Не може Бойко Борисов да приеме, че трябва да каже, че е виновен за отиването на нови избори

Проблемите при договарянията пристигнаха от битката за превъзходство в идващото държавно управление. Това сподели в студиото на bTV някогашният вицепремиер, социолог и посланик Румяна Бъчварова.

„ Залогът за това дали да има държавно управление беше доста огромен., тъй като нямаше по какъв начин Мария Габриел да завърши с несполучлив преговорен развой, не можеше Бойко Борисов да одобри, че той би трябвало да каже, че е отговорен за отиването на нови избори. ПП-ДБ пък не можеха да спрат по средата с промените, които са същността на тяхната политическа мощ “, разясни тя.

Румяна Бъчварова е безапелационна, че съставът на новото държавно управление не е координиран с ПП-ДБ, само че би трябвало да бъде гласуван от тях в Народното събрание. „ Ако те гласоподават против това държавно управление, виновността за отиването на предварителни избори ще остане у ПП-ДБ “, посочи тя.

Тя прикани да има „ някаква зона за реализиране на взаимно доверие “. Според нея обстановката е такава, че рецесията е доста огромна. „ Не е добре да развяваме „ плашилото “ на новите избори пред хората, от които ще чакаме по-късно до отидат и да гласоподават. След като политическите водачи не могат да се схванат, властта би трябвало да бъде върната на жителите “, сподели още някогашният вицепремиер в кабинета „ Борисов 2 “.

„ Не наподобява добре в очите на нашите евроатлантически сътрудници, в случай че отново отидем на избори, само че това е „ лекарство “ на демокрацията, с което разполагаме “, съобщи още тя и добави, че няма нищо еднопосочно в политиката и обществото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР