Проблемите на Хонконг направиха Китай най-големият пазар за швейцарската часовникова

...
Проблемите на Хонконг направиха Китай най-големият пазар за швейцарската часовникова
Коментари Харесай

За първи път: Китай изпревари Хонконг по продажби на швейцарски часовници

Проблемите на Хонконг направиха Китай най-големият пазар за швейцарската часовникова промишленост за първи път, написа Bloomberg.

Заради митингите доставките за Хонконг паднаха с 30 %. Така за първи път градът се подрежда зад континентален Китай по доставки от най-малко 30 години насам.

Градът бе най-голямата дестинация за швейцарските часовници в продължение на десетилетие. През последните месеци обаче Хонконг стартира да изостава и от Съединените американски елементи. Заради митингите богатите китайци купуват от ден на ден часовници в своята страна.

Потокът на туристи в Хонконг и магазините за часовници в града се е сринал до една десета от предходните си равнища, споделя Алейн Лам, финансов шеф в Oriental Watch Holdings. " В Хонконг даже и локалните към този момент се притесняват да излязат на улицата ", показва още той.

Отслабването на юана понижи и разликата в цената сред континентален Китай и Хонконг, където в миналото часовници бяха с към 20 % по-скъпи. Сега разликата е към 10 %.

Стойността на доставките към Китай от Швейцария се повишава с 18 % през октомври до 218 милиона франка ($220 милиона), до момента в който към Хонконг тя е 191 милиона франка.

През октомври износът на швейцарски часовници по света се повишава с 1,5 %, а растежът през първите 10 минути на годината са 2,7 %. През 2018 година покачването бе 6,3 %.
 За първи път от 10 години: Хонконг публично изпадна в криза
За първи път от 10 години: Хонконг публично изпадна в криза

Икономиката на Хонконг се свива за второ следващо тримесечие
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР