Проблеми с машините за гласуване забавиха изборния процес на различни

...
Проблеми с машините за гласуване забавиха изборния процес на различни
Коментари Харесай

На вота: 6 жалби и и 45 сигнала в ЦИК, гласуване с бюлетини в 42 секции

Проблеми с машините за гласоподаване забавиха изборния развой на разнообразни места в страната. В десетки секции беше преминато към избор с хартиени бюлетини.

Как реагира Централната изборна комисия

Според информацията от ЦИК към 15 часа  и гласоподавателите дават своя избор единствено с бюлетини.

Малко преди обяд Централната изборна комисия взе решение районните комисии сами да преценят дали има нужда да се минава към хартиени бюлетини при механически проблеми с устройствата.

Заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева разгласи какъв брой са те за страната и чужбина:

„ До момента имаме изпратени решения от РИК-Бургас за една секция, от 25-а Районна изборна комисия - София за една секция, от РИК-Враца за една секция и от РИК Плевен за една секция. За отвън страната - досега имаме подадена информация за една машина в Испания, която за малко е спряла да работи, само че е траяла, и за една машина в Турция, само че в секцията, в която тази машина е спряла да работи, има второ устройство, тъй че продължава гласуването с второто устройство “.

До 15 часа в Централната изборна комисия има постъпили 6 тъжби и и 45 сигнала. Една от жалбите е за издание на изборни резултати, има и такива за рецензии към работата на секционни изборни комисии и с изказвания за нарушавания на изборни права на жителите, както и за пропаганда в изборния ден, а също и над 20 тъжби за пропаганда в обществените мрежи, само че те остават за сведение, защото не подлежат на надзор от ЦИК.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР