Проблеми с кворума бавят работата на парламента. Председателят на Народното

...
Проблеми с кворума бавят работата на парламента. Председателят на Народното
Коментари Харесай

Проблеми с кворума бавят работата на парламента

Проблеми с кворума бавят работата на Народното събрание. Председателят на Народното събрание Никола Минчев разгласи 15-минутна отмора малко след началото на днешното пленарно съвещание, почнало по традиция в 09:00 ч.

Депутатите съумяха да гласоподават на второ четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане и да стартират разисквания на второ четене на промени в Закона за налог върху добавената стойност. При гласуването на един от параграфите обаче бе оповестено спирането.

Проблеми с кворума имаше и при вчерашното пленарно съвещание, което продължи над 10 часа. Това стана при разискванията за измененията в Закона за поощряване на вложенията, който бе гласуван три пъти. Това пък провокира недоволството на опозицията.

В програмата за работа на Народното събрание е включено и предлагането на Десислава Атанасова и група народни представители за въвеждане на обезщетителен механизъм в цялостен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, обществените структури, образованието и опазването на здравето.

Депутатите би трябвало да обсъдят и настояването на " Възраждане " за отпадане на " зеления документ " за влизане в постройките на Народното събрание. От 11:00 часа е очакван парламентарен надзор, на който присъединяване ще вземе и министър председателят Кирил Петков.

Спор сред ръководещи и съпротива се заформи при започване на съвещанието. Заместник-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Халил Летифов още веднъж възрази, че вътрешният министър Бойко Рашков не е дал отговор на въпрос на водача на Движението Мустафа Карадайъ. Летифов изиска пояснение от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Севим Али (ДПС) също съобщи, че би трябвало да се утвърди парламентаризмът. Той описа, че гласоподаватели на партията питат къде е отговорът за репресиите върху жители при предходните избори. И настоя на уеб страницата на Народното събрание да се промени статусът на въпроса.

Николина Ангелкова от ГЕРБ-СДС се оплака, че още веднъж й е върнато запитване към министър-председателя. Тя запита дали не се прави опит да се запуши устата на опозицията. И при двата случая Никола Минчев не отговори. Преди ден той сподели на Движение за права и свободи, че на въпроса на Карадайъ е отговорено и той не може да направи нищо повече.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР