Проблемът съвсем не е скорошен. За изсъхналите от години дървета,

...
Проблемът съвсем не е скорошен. За изсъхналите от години дървета,
Коментари Харесай

Най-важното от Варна във вчерашния 16 март

Проблемът напълно не е неотдавнашен. За изсъхналите от години дървета, замърсяванията и неналичието на каквато и да е грижа за парковата среда алармирахме още при започване на ноември предходната година в материала Изоставеният парк на Варна. След него отчасти паркът бе измит от почистващата компания към Община Варна, без да бъдат почистени строителните останки и найлони в клоните на дърветата, прелитащи и до ден сегашен от настоящите градежи там.

Акционерното сдружение „ Златни пясъци “ излезе с позиция във връзка изявлението на кмета Иван Портних, че в комплекса има над 300 нелегално сложени преместваеми обекта. Той упрекна институциите в безучастие и съобщи, че единствените облаги от павилионите са за тези, които прибират тлъсти наеми от разполагането на обектите.

Над 3500 зрелостници във Варненско са подали заявки за допускане до държавния зрелостен изпит по български език и литература на 19 май. Това сподели за Moreto.net началникът на Регионалното ръководство по образованието Ирена Радева.

На 25 март (събота) на територията на община Варна ще се организира пролетно разчистване. Приоритет ще бъдат паркове, междублокови пространства, детски и спортни площадки, други публични територии, оповестиха от дирекция „ Екология и запазване на околната среда “ за Moreto.net.

След много дълга пауза от 4 години, през днешния ден, 16 март 2023 от 18:30 часа Арт Галерия Ларго ще показа за четвърти път в своите изложбени салони със независима галерия обичаният варненски художник Светлин Ненов. Експозицията е озаглавена „ Морски притчи “, с подзаглавие, подсказващо главните тематики в изложбата: „ за риболовен мрежи, слънце и луна “.

Една от най-красивите къщи в центъра на Варна, която съставлява същинско архитектурно украшение от началото на предишния век, потъва във все по-голяма съсипия. Едва ли има някой, който да е минавал около зданието на бул. „ Приморски “ 127 и да е останал безучастен към хубостта му.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР