Проблемът с трафикантите и каналджийството е много по-дълбок и много

...
Проблемът с трафикантите и каналджийството е много по-дълбок и много
Коментари Харесай

Росен Йорданов: В МВР властва страхът, политиците грубо се бъркат


„ Проблемът с трафикантите и каналджийството е доста по-дълбок и доста по-отдавна. Ясни са неговите признаци. Не желая мнението ми да се възприема като рецензия към служителите на реда, за сметка на същинските виновници – политиците.

Преди политиците имаха почит към системата и не смееха да бъркат по толкоз недодялан метод. Дълбокият проблем е тежкото политизиране “. Това съобщи пред bTV престъпният психолог Росен Йорданов.

„ След държавното управление на Орешарски стартира промяна на началници по политически аргументи. Тези хора ръководят по трима-четирима индивида. Започнаха да се нарушават значими неща в системата на Министерство на вътрешните работи, а с това да господства и културата на страха и да се губи престижа. Пирамидата на страха стартира да се предава и да се работи на отбранителен режим – каквото им кажат политиците. Не е значимо какво си направил и какви са резултатите ти. Когато Светлозар Лазаров стана основен секретар споделил на човек, който е добър експерт, че просто не би трябвало да го има “, уточни още той.

„ Оставките, които се дават, би трябвало да са отбрана на професионални правила, достолепие и чест. Системата се декласифицира, тя става непривлекателна, счита Росен Йорданов.

Той показа, че му е тъжно за момчетата, които желаят да работят, само че усещат, че средата е нездравословна.

„ Когато отидеш на границата, нямаш инструктаж, нямаш екипировка, нямаш съгласуваност. Ти започваш да оцеляваш и получаваш визия за действителната оперативна конюнктура от локалните хора, до които се допитваш “, уточни още специалистът.

Според него е нарушено съдействието с турската страна и оперативно не се работи добре.

Какво друго сподели Росен Йорданов - вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР