Проблемът с ниските заплати в здравеопазването е много сериозен и

...
Проблемът с ниските заплати в здравеопазването е много сериозен и
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Проблемът с ниските заплати в здравеопазването е много сериозен и остър

Проблемът с ниските заплати в опазването на здравето е доста сериозен и изострен, съобщи депутатът от " Българска социалистическа партия за България " и зам.-председател на Комисията по опазване на здравето проф. Георги Мехайлов в тв ефира. " Беше подписан анекс към контракта сред НЗОК и Българския лекарски съюз. Запознахме се с него, както и с мненията на огромна част от ръководителите на болничните заведения. Ще създадем сериозен диалог, който да докара до съответни решения за ниските заплати ", изясни той и напомни, че решаването на казуса е заложено в съдружното съглашение.
Проф. Михайлов дефинира като извънредно значими въпросите за кадровата политика и централизираната специализация на младите експерти и тяхната реализация в болнични заведения отвън огромните градове. " Имаме сериозен прогрес в региона на електронизацията на опазването на здравето. До края на годината ще станат факт първите няколко модула на системата ", заяви той. Проф. Михайлов е безапелационен, че въпросът с въздушните коли за спешна помощ е доста значим за страна като България, и изрази вяра, че ще се откри решение за превъзмогване на бавния развой по тяхното придобиване.
Целта на ръководещата коалиция и държавното управление е да има надзор на антикризисните обществени и стопански марки, за които са заделени 2 милиарда лв. и са ориентирани напълно с грижа към хората, акцентира проф. Михайлов. Той изрази удовлетворение от изявлението на вицепремиера Нинова, че ръководещите ще положат всички старания средствата да се разходват целево и да няма злоупотреби.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР