Проблемът с неизплатените за миналата и тази година еднократни помощи

...
Проблемът с неизплатените за миналата и тази година еднократни помощи
Коментари Харесай

Обсъждат проблема с неизплатените помощи за новородени в Благоевград

Проблемът с неизплатените за предходната и тази година еднократни помощи за новородени ще бъде разискван на среща сред кмета на Благоевград Илко Стоянов, ръководителят на общинския съвет Разослав Тасков, ощетените родители и публичния бранител.  

Наредба за поощряване на раждаемостта и разпределяне на еднократна парична помощ на фамилиите с новородени, беше призната през февруари 2020 година. Сумата варира от 250 до 600 лв. за първо и второ дете, а за трето тласъкът може да доближи до 2000 лв. при родители с висше обучение. Един от критериите за помощта е родителите да са най-малко с главно обучение, а различен изисква по-големите деца постоянно да посещават детска градина и учебно заведение. Първата част на текста беше нападнат в съда. 

Идеята на наредбата обаче се препъна в тежкото финансово положение на общината, чиито задължения са над 15 милиона лв., съобщи преди три месеца краткотрайния кмет на Благоевград по време на разискване на казуса от локалните законодатели.

Те обаче не одобриха предлагането на администрацията помощта да бъде понижена на половина. Като недопустимо дефинираха съветниците и претекста, че поради пандемията новородените предходната и тази година в Благоевград са се нараснали. 

Над 350 фамилии, чиито дечица са родени през 2020 година, не са получили полагащата им се еднократна помощ. Някои от тях обявиха, че са подготвени да съдят общината. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР