Проблемът с Натура 2000 е изключително сериозен, грешките са безброй.

...
Проблемът с Натура 2000 е изключително сериозен, грешките са безброй.
Коментари Харесай

Нено Димов: Проблемът с Натура 2000 е изключително сериозен, грешките са безброй

Проблемът с Натура 2000 е извънредно сериозен, грешките са безчет. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов по време на парламентарен надзор в отговор на въпрос по отношение на неналичието на данни за България по Натура 2000.
„ Твърдението, че България е единствената, която не е докладвала на Европейска комисия по плановете за местообитанията и птиците, не е правилно. Докладването за птиците още не е почнало, защото първият период за предаване е 31 юли 2019 година “, съобщи Димов. 
Той уточни, че актуалното докладване за интервала 2013 – 2018 година е обвързано с резултатите от извършен мониторинг и определянето на положението на видовете естествени местообитания и типове в границите на план „ Анализи и изследвания на типовете и естествените местообитания “.
Министърът разкри, че забавянето на докладването е в резултат на многократните обжалвания, като са изгубени повече от три години в процедури по обжалване.
Той изясни, че наказания могат да бъдат наложени, в случай че страната въобще не рапортува,тъй като тогава ще е налице нарушаване по директивата.
„ Почти 35% е Натура 2000 в България и сме на трето място в Европейски Съюз. При всички положения казусът е извънредно сериозен, териториите са доста огромни, неточности са безбройни.
Свидетели сме на това, че в Натура 2000 има предприятия, които са строени по времето на комунизма, има летища, има гробища. Надявам се планът, който най-накрая започва и който три години мина през процедура на обжалване, да внесе изясненост “, изясни Нено Димов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР