Проблемът с липсата на кадри, с привличането, обучението и задържането

...
Проблемът с липсата на кадри, с привличането, обучението и задържането
Коментари Харесай

Министър Димитров: Повече доверие в сектор туризъм ще привлече отново кадрите

Проблемът с неналичието на фрагменти, с привличането, образованието и задържането на служащите в туризма е измежду най-сериозните пред бранша. Необходимо е да възстановим доверието в бранш туризъм, с цел да притеглим още веднъж фрагментите. Това съобщи служебният министър на туризма Илин Димитров по време на полемика " 1001 аргументи да работиш в туризма или по какъв начин да възстановим доверието в туристическия бранш като място за професионална реализация ", проведена от Асоциация на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА) по време на ревюто Ваканция и СПА ЕКСПО 2023, оповестиха от пресцентъра на Министерството

" Временна претовареност измежду младите, които работят в туризма, не може да донесе добавена стойност на облика на България като положително място за отмора. Проблемът с фрагментите не е нов, само че се задълбочава с всяка минала година, съответно приказваме за недостиг на работещи в туристическия отрасъл от 2011 година насам. Един неудовлетворен от работата си повлича още трима, които не желаят да работят в бранша ", разяснява министър Димитров по време на полемиката.

Чрез действителни стажове на възпитаници и студенти в туристическите обекти може да се промени отрицателният тренд, счита министър Димитров и добави, че туризмът е един от дребното браншове, при които дуалното обучение не дава оптимални резултати.

" Трябва да възстановим доверието в туризма като несъмнено и доходоносно занятие за цялостен живот ", акцентира министърът. Така практиките на учениците да се организират в действителни заведения и хотели ще дават отговор на потребностите на бизнеса.

Сред целите му във втория мандат като длъжностен министър доктор Илин Димитров ще организира към 30 неофициални срещи с бизнеса. На диалозите са поканени и представители на всички гимназии и висши учебни заведения, в които се учат специалности, свързани с туризма.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР