Проблемът с интегрирането на украинските бежанци в трудовия пазар в

...
Проблемът с интегрирането на украинските бежанци в трудовия пазар в
Коментари Харесай

Социалният министър във Варна: Предвидени са средства за обучения по български на украинските бежанци

Проблемът с консолидираното на украинските бежанци в трудовия пазар в България е освен това, че те не владеят български език, само че и решение за развъждането на децата им, до момента в който са на работа. Това разяснява във Варна министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков, който посети трудова борса в Юнашкия салон, в която бяха показани 24 компании. Борсата мина при огромен интерес от търсещите работа българи и украинци. 

По думите на Гьоков е планувано национално и европейско финансиране за образование по български език, както и психическо подкрепяне. 

Той уточни още, че в страната към този момент има устроени на работа украинци и напомни, че работодателите още при започване на бежанския поток са декларирали, че могат да дават 250 000 работни места. 

За провеждащата се трудова борса министърът сподели, че е очаквал сериозният интерес към нея, защото има  изследвания, че българските работодатели търсят доста сериозен брой чиновници. По думите на Гьоков това са места за висококвалифицирани хора. 

Под 5 % е безработицата, към 4,8 на 100, което е в действителност рекордно ниско равнище, сподели още министър Гьоков и добави, че тя се образува единствено от хора, които са с ниска подготовка или такива, които обитават в бюрата по труда по-малко от месец преди да си намерят работа. 

Чуйте още в звуковия файл:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР