Проблемът с безводието се разраства. Във великотърновското село Ресен хората

...
Проблемът с безводието се разраства. Във великотърновското село Ресен хората
Коментари Харесай

Жители на великотърновски села готвят протест заради безводието

Проблемът с безводието се разраства. Във великотърновското село Ресен хората към този момент една година живеят на воден режим. Чашата на търпението им обаче от дълго време е преляла и те се готвят да стачкуват до момента в който институциите не намерят решение на казуса.



Около 2000 са жителите на село Ресен и за втора поредна година, даже и през зимата са на воден режим. Според хората повода за това е, че селото се водоснабдява от личен водоизточник и евентуално поради климатичните промени и неприятната поддръжка на водоизточника от страна на ВиК - " Йовковци ", дебита е намалял фрапантно през последните 2-3 години.

По думите на хората в Ресен, действително няма издадена заповед за наложения воден режим. По цели нощи са на изсъхнало, единствено заран водата се пуска за по няколко часа сред 6:00 и 10:00 часа, само че от време на време и този часови пояс не се съблюдава. Заради непрекъснатия проблем множеството хора в селото са си създали хидрофорни системи в домовете си, които черпят от подпочвените водоизточници, само че от скоро и те са почнали да понижават.

Заместник-кметът на Община Велико Търново проф. Камарашев съобщи, че през идващите месеци няма по какъв начин казусът на локалните хора да бъде решен.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР